Raspored
Četvrtak
28 Rujan
06:00
Hestonova gozba
+Hestonova vrhunska gozba, Sezona 2 | Epizoda 7
Heston bira omiljena jela iz prve serije gozbi, uključujući mesno voće, zadivljujuću lažnu juhu od kornjače, tortu koja ejakulira i jestivo čudovište.
Idite na emisiju06:45
Rick Stein: Od Venecije do Istanbula
+Albanija, Sezona 1 | Epizoda 3
Rick Stein nastavlja svoju bizantinsku odiseju kroz Hrvatsku te kuša slavne stonske kamenice. Zatim prelazi granicu i odlazi u Albaniju, zemlju koju je volio lord Byron. Zajedno sa sinom Jackom putuje kroz tu zemlju koju je vrijeme zaboravilo i posjećuje pastire na udaljenim pašnjacima.
Idite na emisiju08:00
Jamiejeva Italija
+Sicilija, Sezona 1 | Epizoda 1
Jamie putuje Francuskom u kamperu, pa brodom iz Genove u Palermo, tjedan dana živi u kampu, susreće groficu i uči kuhati uličnu hranu, s kulminacijom kad preuzme roštilj na jednoj od Palermovih najživljih noćnih tržnica.
08:30
Jamiejeva Italija
+Maritimo, Sezona 1 | Epizoda 2
Jamie stiže na mali otok uz Siciliju, bez automobila, i tek jednom trgovinom voćem i povrćem, na kojem je pak jedan od najboljih, nepoznatih restorana. Slijedi vlasnika, uči o važnosti jednostavne hrane i kuha za Sicilijance, najžešće kritičare.
08:55
Rudolphova pekarnica
+Epizoda 2, Sezona 6 | Epizoda 2
Rudolph priprema ukusne čokoladne keksiće s tri vrste čokolade i voćni tart s kremom od badema, pečenim jabukama i bobičastim voćem.
Idite na emisiju09:50
Kuhar u stranoj zemlji
+Rachel Khoo, Sezona 1 | Epizoda 5
Kuharica i spisateljica, Rachel Khoo odlazi u Maleziju, kako bi istražila jednu od najuzbudljivijih svjetskih kuhinja. Od tropskih obala do gozbe u dubokoj džungli, Rachel putuje ovom zemljom kako bi otkrila može li dobra hrana ujediniti naciju.
10:50
Chuckov svijet
+Nizozemska, Sezona 1 | Epizoda 4
Chuck posjećuje napušteni vodeni zabavni park gdje gljive rastu u vrećama na starom talogu kave. Zatim putuje u gradić Kemerik na sastanak s Gerardom, vlasnikom mesnice za slobodno uzgojenu stoku Zwetsloot, i njegovom svinjom ljubimcem Marcusom.
11:25
Dobar tek
+Staro, ali ukusno, Sezona 7 | Epizoda 2
Lora i Stoyan će nadahnuti hrvatskom kuhinjom pripremiti mlince i podijeliti recept za blagdansku pečenu patku. Nakon laganih mlinaca i svečane pečene patke, pripremaju i desert: slatku makovnjaču koju odlikuju kontrast boja i nenadmašni okus.
Idite na emisiju11:55
Tajne tete Cátie
+Okusi Ribatejana kuhinje, Sezona 5 | Epizoda 39
Prilikom nedavnog posjeta Santarému, teta Katie ponovno je otkrila ribatejansku kuhinju. Iz regije je ponijela lijepe uspomene i recepte. Kupus s tijestom, janjetina na žaru s grahom, Pampilhos de Santarém. Danas imamo okuse prekrasne Ribatejade!
Idite na emisiju12:20
Tajne tete Cátie
+Meso koje se rijetko koristi, Sezona 5 | Epizoda 40
Tetu Katie se ne slaže s idejom da su neka mesa bolja od drugih. Danas ćemo pripremiti pohani kravlji jezik, chambon od crnog vina s mljevenim krumpirom i jabukom, te pureća krilca s patlidžanima. Pa nema tu drugorazrednog mesa!
Idite na emisiju13:00
Tom Kerridge i najbolji kuhari
+Završnica, Sezona 1 | Epizoda 8
"Veliko finale je i svih sedam pobjednika utrke međusobno se bore za titulu najboljeg majstora u usponu.Da bi osvojili titulu, proizvođači hrane moraju dokazati da su izvukli lekcije iz svoje vrućine i učinili svoj brend još jačim. "
Idite na emisiju14:00
Rick Stein: Od Venecije do Istanbula
+Sjeverna Grčka, Sezona 1 | Epizoda 4
Gastronomsko putovanje Ricka Steina iz Venecije do Istambula vodi ga na sjever Grčke u povijesni grad Ioanninu gdje kuša tradicionalni stifado s teletinom i kotopita, najbolju pitu s piletinom koju je ikad jeo.
Idite na emisiju15:15
Jamiejeva Italija
+Samostani, Sezona 1 | Epizoda 3
Saznavši za povijesnu važnost samostanske kuhinje, Jamie provodi vrijeme s benediktincima u Farfi, sjeveno od Rima i pridobija pomoć redovnika u kuhanju posljednje večere.
15:40
Jamiejeva Italija
+Istanbulska sretna mjesta, Sezona 1 | Epizoda 4
Želeći se vratiti osnovama, Jamie kreće u planine La Marche, gdje tjedan dana živi u maloj zajednici. Lovi vepra, kolje janje i sprema ga za mještane, pristupa natjecanju u pripravi pašte s grupom mama, živi u prirodi, traži tartufe i skuplja gljive.
16:15
Chuckov svijet
+Turska, Sezona 1 | Epizoda 5
Chuck posjećuje grad Izmir u Turskoj smješten na obali Egejskog mora, da bi naučio više o turskoj kavi.
16:50
Dobar tek
+Staro, ali ukusno, Sezona 7 | Epizoda 2
Lora i Stoyan će nadahnuti hrvatskom kuhinjom pripremiti mlince i podijeliti recept za blagdansku pečenu patku. Nakon laganih mlinaca i svečane pečene patke, pripremaju i desert: slatku makovnjaču koju odlikuju kontrast boja i nenadmašni okus.
Idite na emisiju17:15
Rudolphova pekarnica
+Epizoda 3, Sezona 6 | Epizoda 3
Rudolph nam daje nove ideje za rođendansku tortu i Mocca kolač od bjelanaca.
Idite na emisiju17:50
Rudolphova pekarnica
+Epizoda 4, Sezona 6 | Epizoda 4
Danas Rudolph priprema parišku tortu od jagode i vanilije i slavne kekse s limunom - Lemon Cantuccini.
Idite na emisiju18:20
Ginov talijanski ekspres
+Tremiti, Sezona 6 | Epizoda 4
Večeras Gino ostavlja talijansko kopno i zrakoplovom odlazi do udaljenih otoka Tremiti. Ovaj nevjerojatni arhipelag je jedno od najbolje čuvanih tajni Italije. Arhipelag se nalazi 35 km u sredini Jadranskog mora.
Idite na emisiju18:50
Ginov talijanski ekspres
+Gargano i Polignano a Mare, Sezona 6 | Epizoda 5
Ovog tjedna je Gino na pola puta putovanja po Jadranu i istražuje nevjerojatni planinski lanac nacionalnog parka Gargango. Odalzi do stare farme, skrivene između starih stabala maslina, koji i dalje priprema starinski kačkavalj.
Idite na emisiju19:30
Tajne tete Cátie
+Meso koje se rijetko koristi, Sezona 5 | Epizoda 40
Tetu Katie se ne slaže s idejom da su neka mesa bolja od drugih. Danas ćemo pripremiti pohani kravlji jezik, chambon od crnog vina s mljevenim krumpirom i jabukom, te pureća krilca s patlidžanima. Pa nema tu drugorazrednog mesa!
Idite na emisiju20:05
Kuhar u stranoj zemlji
+Rick Stein, Sezona 1 | Epizoda 6
Rick Stein je u Australiji, zemlji u koju se zaljubio prilikom prvog posjeta u dobi od 19 godina. U potrazi za sastojcima koji su revolucionarizirali australsku kuhinju, Rick putuje iz Mollymooka do Sydneya, prije nego što odleti u Tasmaniju.
21:05
Jamiejeva Italija
+Samostani, Sezona 1 | Epizoda 3
Saznavši za povijesnu važnost samostanske kuhinje, Jamie provodi vrijeme s benediktincima u Farfi, sjeveno od Rima i pridobija pomoć redovnika u kuhanju posljednje večere.
21:30
Jamiejeva Italija
+Istanbulska sretna mjesta, Sezona 1 | Epizoda 4
Želeći se vratiti osnovama, Jamie kreće u planine La Marche, gdje tjedan dana živi u maloj zajednici. Lovi vepra, kolje janje i sprema ga za mještane, pristupa natjecanju u pripravi pašte s grupom mama, živi u prirodi, traži tartufe i skuplja gljive.
22:05
Rick Stein: Od Venecije do Istanbula
+Sjeverna Grčka, Sezona 1 | Epizoda 4
Gastronomsko putovanje Ricka Steina iz Venecije do Istambula vodi ga na sjever Grčke u povijesni grad Ioanninu gdje kuša tradicionalni stifado s teletinom i kotopita, najbolju pitu s piletinom koju je ikad jeo.
Idite na emisiju23:20
Tom Kerridge i najbolji kuhari
+Završnica, Sezona 1 | Epizoda 8
"Veliko finale je i svih sedam pobjednika utrke međusobno se bore za titulu najboljeg majstora u usponu.Da bi osvojili titulu, proizvođači hrane moraju dokazati da su izvukli lekcije iz svoje vrućine i učinili svoj brend još jačim. "
Idite na emisiju