Subota

29 Siječanj

  • 06:00

    Shane Delia na putu maurskih začina

    +

    Fethiye - Zemlja obilja, Sezona 2 | Epizoda 5

    Shane posjećuje Fethiye, koja je oduvijek bila najplodnija i ekološki najraznolikija regija u Turskoj. Upoznaje ženu u selu, nedaleko od obale, koja radi pekmez od grožđa. U susjednom selu će naučiti kako napraviti omiljeno jelo iz djetinjstva – tarhanu.

    Idite na emisiju
  • 06:25

    Shane Delia na putu maurskih začina

    +

    Kapadocija - Srce andaluzijske kuhinje, Sezona 2 | Epizoda 6

    Shane u Kapadociji istražuje najpoznatije okuse Turske. Nevjerojatni podzemni gradovi ispoljili su zanimljiva jela kao što je testi kebab, koji se priprema drevnom tehnikom pod zemljom. U Kayseri će naučiti kako se priprema sušeno meso – pastrima.

    Idite na emisiju
  • 06:50

    Moja Šri Lanka s Peterom Kuruvitom

    +

    Kandy, Sezona 1 | Epizoda 3

    U Kandyju su nekoć živjeli kraljevi. To je dom štovanog budističkog hrama Tootha. Peter se zaustavlja na plantaži začina gdje kuha sa svježim začinima. Isprobava biryani, kuha uličnu hranu appam i kothu roti. Pridružuje se budistima i prisjeća oca.

    Idite na emisiju
  • 07:15

    Ljupke slastice s Juliet Sear

    +

    Epizoda 8, Sezona 1 | Epizoda 8

    Juliet se raduje velikom danu uz neko specijalno pečenje za Božić. Ispeći će kanapee za zabave, tart od prokulica i spektakularan toranj od čokoladnih profiterola s narančom.

  • 08:05

    Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov

    +

    Sienna Miller, Sezona 2 | Epizoda 2

    Ovaj tjedan na jelovniku kafića; Sienna Miller kuha bogatu toskanski ragu od patke s pizza tjesteninom; Jamie priprema cijelog brancina pečenog u soli; Jimmy gradi kajunsku mikrovalnu kako bi stvorio alternativu pečenju svinje

    Idite na emisiju
  • 09:00

    Tropski gurman: Nova Kaledonija

    +

    Tropsko voće, Sezona 1 | Epizoda 5

    Danas cijeli pastrva ide na roštilj dok Justine priprema ručak uz obalu. Zatim Jerome piletinu i povrće diže na razinu finih restorana, a Justine priprema desert – mousse od bijele čokolade i tropskog voća.

  • 09:30

    Tropski gurman: Nova Kaledonija

    +

    Tržnica Noumea, Sezona 1 | Epizoda 6

    Justine od lokalnog korjenastog povrća s Noumee priprema popečke. Zatim lokalni kuhar Christophe od najbolje vanilije na svijetu priprema creme brule. Na kraju Justine radi tunu nicoise.

  • 10:00

    Kuhar van dužnosti 1

    +

    Meso, Sezona 1 | Epizoda 1

    Mark Moriarty se vraća i u prvoj epizodi novog serijala priprema klasike s mesom, savršena večera za sredinu tjedna koja će sve oduševiti, bolonjez i kruh sa češnjakom.

  • 10:30

    Kuhar van dužnosti 1

    +

    Riba, Sezona 1 | Epizoda 2

    Ovoga tjedna Mark uranja pod valove kako bi izvukao ono najljepše. Najprije, moderna verzija klasičnog jela uz koje smo svi odrastali: riblji štapići s tartarskim umakom.

  • 11:00

    Hrana za utjehu Mary Berry

    +

    Obala Yorkshirea, Sezona 1 | Epizoda 5

    Mary odlazi u obilazak nevjerojatne obale Yorkshirea, kuša njihova omiljena jela i priprema hranu za brojna gladna usta uz logorsku vatru.

    Idite na emisiju
  • 11:30

    Hrana za utjehu Mary Berry

    +

    Zimska šumska idila, Sezona 1 | Epizoda 6

    Mary je u očaravajućem škotskom gorju gdje istražuje sve prirodne ljepote i priprema jela koja griju dušu i tijelo u zimskoj noći.

    Idite na emisiju
  • 12:00

    Jamie kuha u Italiji

    +

    Napulj, Sezona 1 | Epizoda 3

    Jamie odlazi u glavni grad pizze u Italiji u potrazi za receptima koje mještani vole jesti i zadivljen je acquapazzom, poširanom ribom u „ludoj“ vodi.

    Idite na emisiju
  • 13:00

    Shane Delia na putu maurskih začina

    +

    Kultura hrane u svitanje civilizacije (Gaziantep i Mardin), Sezona 2 | Epizoda 7

    Prije puno tisuća godina, temelji bliskoistočne kuhinje postavljeni su u Mezopotamiji. Shane putuje na obalu Eufrata i Tigrisa u Turskoj gdje susreće živuću povijest na tanjuru.

    Idite na emisiju
  • 13:30

    Shane Delia na putu maurskih začina

    +

    Trabzon - Glad za Hamsijem, Sezona 2 | Epizoda 8

    Shane putuje na sjever do grada Trabzona, luke na Crnom moru, gdje hvata posebnu ribu, hamsi, te recepte koji ovoj malenoj ribi nalik inčunu služe na čast. Upoznat će se s planinskim ljudima koji otkrivaju tajnu usavršavanja svoje jednostavne hrane.

    Idite na emisiju
  • 14:00

    Ljupke slastice s Juliet Sear

    +

    Pita za svaku priliku, Sezona 2 | Epizoda 2

    Ainsley i gosti pripremaju razne pite. Prva je s piletinom premazanom taragonom, porilukom i šampinjonima. Julie Jones pokazuje kako ukrašava pitu s rabarbarom. Alexandra Burke pravi Ainsleyju društvo dok joj priprema tradicionalnu ribarsku pitu.

  • 14:55

    Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov

    +

    Amanda Holden, Sezona 2 | Epizoda 3

    Ovaj tjedan na jelovniku kafića; Jamie ponovno izumljuje skromnu pečenu piletinu s ne jednim, već s dva recepta - piletina u kori i piletina u pivu; Amanda Holden kuha izvornu grčku musaku

    Idite na emisiju
  • 15:55

    Ljubav prema hrani

    +

    Pileća krilca s umakom od sira s plijesni, Sezona 1 | Epizoda 3

    Danas Gabriele priprema pileća krilca u BBQ umaku posužena sa sirom s plemenitom plijesni i salatom od žitarica sa feta sirom, koja odlično ide s čajem od kadulje koji ide uz krilca.

    Idite na emisiju
  • 16:25

    Ljubav prema hrani

    +

    Sotirane lignje u sredozemnom stilu, Sezona 1 | Epizoda 4

    Danas Gabriele priprema salatu s tjesteninom, koja pruža vizualni užitak sa šarenim paprikama, bijelim vinom i nevjerojatnim sotiranim lignjama iz mediteranske kuhinje, koje priprema tehnikom specijalnog rezanja.

    Idite na emisiju
  • 16:55

    Kuhanje bez greške s Mary Berry 1

    +

    Prva epizoda, Sezona 1 | Epizoda 1

    Mary Berry dijeli svoje jednostavne recepte. Pripremit će filete lososa s travama i crvenim paprom uz spiralizirano povrće - savršeno za večeru s gostima.

  • 17:30

    Kuhanje bez greške s Mary Berry 1

    +

    Druga epizoda, Sezona 1 | Epizoda 2

    Mary Berry dijeli svoje jednostavne recepte. Priredit će krepku juhu od tikve uz štapiće sa sirom i šunkom Parma.

  • 18:00

    Ljupke slastice s Juliet Sear

    +

    Epizoda 9, Sezona 1 | Epizoda 9

    Nova godina je blizu, a Juliet slavi s kuharom Merrileesom Parkerom koji priprema cijelu lepezu hrane za zabave, uključujući male pečene krumpire punjene paštetom od dimljene skuše i ciklu s feta sirom, te košaru od parmezana punjenu cezar salatom.

  • 19:00

    Fantastična braća pekari

    +

    Glad, Sezona 1 | Epizoda 1

    Gledatelji mogu pobijediti siječanjsku tmurnoću uranjanjem u ukusan svijet brašna, vatre i podlaktica s najnovijom serijom Fantastična braća pekari. Tu su glavni pekar Tom i njegov brat mesar Henr, koji žive u srcu Gloucestershirea.

    Idite na emisiju
  • 19:30

    Fantastična braća pekari

    +

    Brzo, Sezona 1 | Epizoda 2

    Ovaj tjedan u Fantastičnoj braći pekarima pogledate kako braća Tom i Henry, peku prema brzim i žestokim receptima. Njihov soda kruh i domaći maslac mogu se jesti već za 30 minuta otkad pomislite na pečenje. Najbrži zalogaji su pizza i tost.

    Idite na emisiju
  • 20:00

    Tropski gurman: Nova Kaledonija

    +

    Kuhanje s Gabi, Sezona 1 | Epizoda 7

    Justine kreće u ribolov i skuplja fantastične morske plodove za roštilj pored plaže. Kasnije priprema laganu i jednostavnu salatu od papigače.

  • 20:30

    Tropski gurman: Nova Kaledonija

    +

    Zadnji dani u Noumeai, Sezona 1 | Epizoda 8

    Danas Justine slavi svježe, ukusne morske plodove pripremajući odličan sendvič od kozica i rakova. Zatim dolazi dekadentni čokoladni tart koji je napravio jedan od vodećih stručnjaka Nove Kaledonije.

  • 21:00

    Grčki otoci s Julijom Bradbury 1

    +

    Rodos i Simi, Sezona 1 | Epizoda 5

    Ovaj tjedan, Julia stiže na Dodekaneze, udaljenu skupinu otoka između Europe i Istoka. U srednjovjekovnom Rodosu otkriva blaga bizantske umjetnosti, te dobiva lekciju iz slikanja povijesnih freski.

  • 21:30

    Grčki otoci s Julijom Bradbury 1

    +

    Chios, Sezona 1 | Epizoda 6

    U završnoj epizodi njezine grčke odiseje, Julia stiže na otok Chios, mjesto gdje započinje priča njezine obitelji. Pridružit će joj se majka Chrissi, te će zajedno istražiti dom svojih predaka.

  • 22:00

    Svakodnevni gurman - Slatko

    +

    Ukusni tartovi, Sezona 1 | Epizoda 5

    Okus tarta je nešto posebno. Kirsten Tibballs, s majkom i kćeri Justine i Francoise Schofield pokazuju kako pripremaju omiljene recepte.

    Idite na emisiju
  • 22:30

    Svakodnevni gurman - Slatko

    +

    Čokoladna divota, Sezona 1 | Epizoda 6

    Čokolada je mnogima izuzetno prirasla srcu i teško je zamisliti omiljenu poslasticu bez nje. Naši kuhari oživljavaju recepte s čokoladom.

    Idite na emisiju
  • 23:00

    Shane Delia na putu maurskih začina

    +

    Kultura hrane u svitanje civilizacije (Gaziantep i Mardin), Sezona 2 | Epizoda 7

    Prije puno tisuća godina, temelji bliskoistočne kuhinje postavljeni su u Mezopotamiji. Shane putuje na obalu Eufrata i Tigrisa u Turskoj gdje susreće živuću povijest na tanjuru.

    Idite na emisiju
  • 23:30

    Shane Delia na putu maurskih začina

    +

    Trabzon - Glad za Hamsijem, Sezona 2 | Epizoda 8

    Shane putuje na sjever do grada Trabzona, luke na Crnom moru, gdje hvata posebnu ribu, hamsi, te recepte koji ovoj malenoj ribi nalik inčunu služe na čast. Upoznat će se s planinskim ljudima koji otkrivaju tajnu usavršavanja svoje jednostavne hrane.

    Idite na emisiju
  • 00:00

    Ljupke slastice s Juliet Sear

    +

    Pita za svaku priliku, Sezona 2 | Epizoda 2

    Ainsley i gosti pripremaju razne pite. Prva je s piletinom premazanom taragonom, porilukom i šampinjonima. Julie Jones pokazuje kako ukrašava pitu s rabarbarom. Alexandra Burke pravi Ainsleyju društvo dok joj priprema tradicionalnu ribarsku pitu.

  • 00:50

    Jamiejev i Jimmyjev gastronomski izazov

    +

    Amanda Holden, Sezona 2 | Epizoda 3

    Ovaj tjedan na jelovniku kafića; Jamie ponovno izumljuje skromnu pečenu piletinu s ne jednim, već s dva recepta - piletina u kori i piletina u pivu; Amanda Holden kuha izvornu grčku musaku

    Idite na emisiju
  • 01:45

    Gurmanski vlak Jonathana Phanga

    +

    Kanađanin - Od Edmontona do Winnipega, Sezona 2 | Epizoda 3

    U drugom dijelu Jonathanovih pustolovina Sjevernom Amerikom, ostavlja Stjenjak i kreće prema nepreglednim prostranstvima prerije. Ali prvo će biti divlji bajker i napraviti palačinke od konoplje s pečenim lososom.

  • 02:30

    Gurmanski vlak Jonathana Phanga

    +

    Indijski ocean - Od Pertha do Sydneya, Sezona 2 | Epizoda 4

    Od zapadne obale Australije do južnog glavnog grada, Jonathan živi kao pravi Australac dok priprema škampe na roštilju. Na svom putovanju susreće poznate kuhare, isprobava nove recepte i uči da nije sve tako pusto u unutrašnjosti Australije.

  • 03:15

    Gurmanski vlak Jonathana Phanga

    +

    Duh Queenslanda - Od Cairnsa do Brisbanea, Sezona 2 | Epizoda 5

    U Sydneyu Jonathan posjećuje slikovite Palm Springs gdje će iskusiti opušteni način života i okusiti patagonskog zubana. Nakon svinjetine, ribe i krokodila, Jonathan vlakom kreće prema posljednjem odredištu, Brisbaneu.

  • 04:00

    Moja Šri Lanka s Peterom Kuruvitom

    +

    Kandy, Sezona 1 | Epizoda 3

    U Kandyju su nekoć živjeli kraljevi. To je dom štovanog budističkog hrama Tootha. Peter se zaustavlja na plantaži začina gdje kuha sa svježim začinima. Isprobava biryani, kuha uličnu hranu appam i kothu roti. Pridružuje se budistima i prisjeća oca.

    Idite na emisiju
  • 04:20

    Fantastična braća pekari

    +

    Glad, Sezona 1 | Epizoda 1

    Gledatelji mogu pobijediti siječanjsku tmurnoću uranjanjem u ukusan svijet brašna, vatre i podlaktica s najnovijom serijom Fantastična braća pekari. Tu su glavni pekar Tom i njegov brat mesar Henr, koji žive u srcu Gloucestershirea.

    Idite na emisiju
  • 04:45

    Fantastična braća pekari

    +

    Brzo, Sezona 1 | Epizoda 2

    Ovaj tjedan u Fantastičnoj braći pekarima pogledate kako braća Tom i Henry, peku prema brzim i žestokim receptima. Njihov soda kruh i domaći maslac mogu se jesti već za 30 minuta otkad pomislite na pečenje. Najbrži zalogaji su pizza i tost.

    Idite na emisiju
  • 05:10

    Tropski gurman: Nova Kaledonija

    +

    Kuhanje s Gabi, Sezona 1 | Epizoda 7

    Justine kreće u ribolov i skuplja fantastične morske plodove za roštilj pored plaže. Kasnije priprema laganu i jednostavnu salatu od papigače.

  • 05:35

    Tropski gurman: Nova Kaledonija

    +

    Zadnji dani u Noumeai, Sezona 1 | Epizoda 8

    Danas Justine slavi svježe, ukusne morske plodove pripremajući odličan sendvič od kozica i rakova. Zatim dolazi dekadentni čokoladni tart koji je napravio jedan od vodećih stručnjaka Nove Kaledonije.