Četvrtak

5 Studeni

  • 06:00

    Izlet s Curtisom Stoneom

    +

    Kimberley, Australija, Sezona 1 | Epizoda 5

    Zbog posjeta sjevernom dijelu Zapadne Australije Curtis se nađe na zbilja zabačenom mjestu gdje ga aboriđinski starješina poučava drevnim metodama ribolova, zatim tjera stoku s rančericom pete generacije i pronalazi bisere u školjci.

    Idite na emisiju
  • 06:25

    Izlet s Curtisom Stoneom

    +

    Riojy, Španjolska, Sezona 1 | Epizoda 6

    Curtis i njegovi prijatelji putuju u maglovite španjolske planine kako bi muzli koze, tražili gljive s kuharom koji ima Michelinovu zvjezdicu i otvorili grenaš star 60 godina u vinariji koju je dizajnirala ikona arhitekture.

    Idite na emisiju
  • 06:55

    Okus Šangaja Ricka Steina

    +

    Okus Šangaja Ricka Steina, Sezona 1 | Epizoda 1

    Rick Stein pronalazi mjesta s tradicionalnom hranom u ovom gradu – ono za čime ljudi iz Šangaja čeznu kada nisu kod kuće.

    Idite na emisiju
  • 08:00

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Joolova tjestenina, Sezona 1 | Epizoda 5

    Jamie Oliver priprema tjesteninu 'trudna Jools' s hrskavom salatom od cikorije i potočarke te male frangipane tortice.

    Idite na emisiju
  • 08:30

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Curry Rogana Josha, Sezona 1 | Epizoda 6

    Jamie Oliver priprema rogan josh curry s prozračnom rižrom, salatu od mrkve, poppadome i pogaču.

    Idite na emisiju
  • 09:00

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Sjemenke, pahuljice i sušeno voće, Sezona 1 | Epizoda 13

    Ako volite polčice od pahuljica, onda morate isprobati ovu verziju s kakaom, zobi i raznim sjemenkama. Da imate za podijeliti, napravite kvadrat od čokolade s hrskavim bučinim sjemenkama. Ako želite jesti žlicom, tu je kompot od kruške s jogurt kremom.

    Idite na emisiju
  • 09:30

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Cvijeće u desertu, Sezona 1 | Epizoda 14

    Danas je Francisco izabrao cvijeće: lavanda se dodaje u sirup u kojem će peći tikve. Savršene latice namirisat će žele koji ide uz bademovu tortu i maline. Cvijet hibiskusa će čokoladnoj kremi dodati kiselost.

    Idite na emisiju
  • 10:00

    Donalova super hrana začas

    +

    Epizoda 5, Sezona 1 | Epizoda 5

    Donal Skehan nam pokazuje kako pripremiti slasne obroke i uštediti vrijeme. Pile s parmezanom u jednoj tavi, gusta riblja juha s rajčicom i grahom, slanina i jaja s endivijom. Izazov od 5 minuta je tabbouleh s levantinskom vegetarijanskom salatom.

    Idite na emisiju
  • 10:30

    Donalova super hrana začas

    +

    Epizoda 6, Sezona 1 | Epizoda 6

    Donalova jela usrećuju vam obitelj. Krapow pile, obilje okusa. Živahni dodaci u repertoaru za sredinu tjedna: hrskavi losos, šparoge u umaku od rajčice s bosiljkom. Petominutni izazov su pečene goveđe okruglice sa sojom i sezamom.

    Idite na emisiju
  • 11:00

    Nigellissima

    +

    Obiteljska gozba usred tjedna, Sezona 1 | Epizoda 1

    Nigella Lawson pokazuje kako je lako unijeti duh Italije u kuhinju i na tanjur korištenjem sastojaka koji su dostupni u svakom supermarketu. Ona strasno voli Italiju i talijansku kuhinju jer je živjela i radila u Firenzi prije studija modernih jezika.

    Idite na emisiju
  • 11:30

    Dobar tek – Jesenska kolekcija

    +

    Japanski muffini, Sezona 2 | Epizoda 19

  • 12:00

    Gurmanski svaki dan

    +

    Epizoda 7, Sezona 1 | Epizoda 7

    Epizoda krcata okusima. Cvjetača u buffalo stilu, špageti u umaku od rakova i komorača. Justine pokazuje kako je jednostavno napraviti složenac od krušaka, pekanskih oraha i čokolade.

    Idite na emisiju
  • 12:30

    Gurmanski svaki dan

    +

    Epizoda 8, Sezona 1 | Epizoda 8

    Justine danas priprema jednostavna i ukusna jela. Nudle s hakka svinjetinom, umak od morskih plodova i tart od flambiranih jabuka i šljiva.

    Idite na emisiju
  • 13:00

    U SKLADU S TRADICIJOM

    +

    Leiria, Sezona 1 | Epizoda 11

    Danas istražujemo gastronomiju Leirije. Pripremamo juhu od bakalara, Pile u Púcari i naposljetku Migas iz Leirije.

  • 13:30

    U SKLADU S TRADICIJOM

    +

    Santarem, Sezona 1 | Epizoda 12

    Danas istražujemo okuse okruga Santarém. Započet ćemo sa seljačkom juhom, nastaviti s Torricado de Bacalhau i završiti s grahoricama i rebarcima.

  • 14:00

    Tajna Francuska Ricka Steina

    +

    Epizoda 1, Sezona 1 | Epizoda 1

    Rick Stein traži nabolje čuvane gastronomske tajne Francuske. Njegovo putovanje započinje u Dieppeu sa svježim rumbcem nakon kreće u potragu za morskim biljem uz estuarij Somme.

    Idite na emisiju
  • 15:00

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Salata od patke, Sezona 1 | Epizoda 7

    Jamie priprema salatu od patke s divovskim krutonima i prevarantski puding od riže s pirjanim voćem.

    Idite na emisiju
  • 15:30

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Kremasti rižoto od gljiva, Sezona 1 | Epizoda 8

    Jamie Oliver pokazuje kako se kuha muljavi rižoto s gljivama sa salatom od špinata te brzi cheesecake od limuna i malina u samo trideset minuta.

    Idite na emisiju
  • 16:00

    Nigellissima

    +

    Pečena piletina na talijanski način, Sezona 1 | Epizoda 2

    Zadatak Nigelle Lawson e pokazati nam kako je lako unijeti u kuhinju duh Italije pa će pripremiti piletinu na talijanski način i poslužiti ga uz sunčani orzotto sa šafranom. Za desert je pripremila kremu od kave.

    Idite na emisiju
  • 16:30

    Dobar tek – Jesenska kolekcija

    +

    Japanski muffini, Sezona 2 | Epizoda 19

  • 17:00

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Azijsko nadanuće, Sezona 1 | Epizoda 15

    Francisco se voli poigravati azijskim okusima. Smrznuti yuzu sendviči i karamele sa sezamom kombiniraju citrus, tost i slatkiše u predivne, moćne porcije. Japanski flan od mlijeka i jaja je mekan. A u matcha torti možete naći komadiće nashi kruške u citronela sirupu.

    Idite na emisiju
  • 17:30

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Deserti u čaši, Sezona 1 | Epizoda 16

    U Schwarzwald torti ima kompota od trešanja i šlag, a mi ćemo je razgraditi. Dacquoise od kokosa ima mango kremu i svježi mango s koricom limete. A slatka riža će se naći u društvu pijanih kruški prekrivena hrskavim mrvicama s bademima.

    Idite na emisiju
  • 18:00

    Donalova super hrana začas

    +

    Epizoda 7, Sezona 1 | Epizoda 7

    Specijal za svečanosti i trikovi za sezonu božićnih praznika. Svi su recepti prilagođeni tom užurbanom vremenu između Božića i Nove godine, s puno okusa i nimalo meteža, a mogu se pripremiti i nekoliko dana unaprijed.

    Idite na emisiju
  • 18:30

    Donalova super hrana začas

    +

    Epizoda 8, Sezona 1 | Epizoda 8

    Super hrana obećava brze kuharske metode uz minimalan napor. Ovoga tjedna tu je slasno proljetno janje s mladim krumpirom i graškom. Azijski utjecaj ogleda se u Donalovim pečenim patlidžanima na riži s mentom i jasminom. Boljeg ručka nema!

    Idite na emisiju
  • 19:00

    Gurmanski svaki dan

    +

    Epizoda 7, Sezona 1 | Epizoda 7

    Epizoda krcata okusima. Cvjetača u buffalo stilu, špageti u umaku od rakova i komorača. Justine pokazuje kako je jednostavno napraviti složenac od krušaka, pekanskih oraha i čokolade.

    Idite na emisiju
  • 19:30

    Gurmanski svaki dan

    +

    Epizoda 8, Sezona 1 | Epizoda 8

    Justine danas priprema jednostavna i ukusna jela. Nudle s hakka svinjetinom, umak od morskih plodova i tart od flambiranih jabuka i šljiva.

    Idite na emisiju
  • 20:00

    Kuhajte kao Heston

    +

    Govedina, Sezona 1 | Epizoda 1

    Heston propituje načine na koje Britanci pripremaju govedinu te se suočava s jednim od najvećih kulinarskih mitova da jako prženje zapravo neće zadržati mesne sokove u odresku. Tajna Hestonovog savršeno pečenog odreska je znanstvena, ali superjednostavna tehnika preokretanja.

    Idite na emisiju
  • 20:30

    Kuhajte kao Heston

    +

    Sir, Sezona 1 | Epizoda 2

    Heston se lača sira, jednog od najpopularnijih sastojaka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Otkriva koji je ključni sastojak za vrhunski fondue od sira te pretvara kolut sira cheddara u četverometarsku nit od sira i tostira sir kao u snu.

    Idite na emisiju
  • 21:00

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Salata od patke, Sezona 1 | Epizoda 7

    Jamie priprema salatu od patke s divovskim krutonima i prevarantski puding od riže s pirjanim voćem.

    Idite na emisiju
  • 21:30

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Kremasti rižoto od gljiva, Sezona 1 | Epizoda 8

    Jamie Oliver pokazuje kako se kuha muljavi rižoto s gljivama sa salatom od špinata te brzi cheesecake od limuna i malina u samo trideset minuta.

    Idite na emisiju
  • 22:00

    Tajna Francuska Ricka Steina

    +

    Epizoda 1, Sezona 1 | Epizoda 1

    Rick Stein traži nabolje čuvane gastronomske tajne Francuske. Njegovo putovanje započinje u Dieppeu sa svježim rumbcem nakon kreće u potragu za morskim biljem uz estuarij Somme.

    Idite na emisiju
  • 23:10

    U SKLADU S TRADICIJOM

    +

    Leiria, Sezona 1 | Epizoda 11

    Danas istražujemo gastronomiju Leirije. Pripremamo juhu od bakalara, Pile u Púcari i naposljetku Migas iz Leirije.

  • 23:40

    U SKLADU S TRADICIJOM

    +

    Santarem, Sezona 1 | Epizoda 12

    Danas istražujemo okuse okruga Santarém. Započet ćemo sa seljačkom juhom, nastaviti s Torricado de Bacalhau i završiti s grahoricama i rebarcima.

  • 00:10

    Dobar tek – Jesenska kolekcija

    +

    Japanski muffini, Sezona 2 | Epizoda 19

  • 00:40

    Nigellissima

    +

    Pečena piletina na talijanski način, Sezona 1 | Epizoda 2

    Zadatak Nigelle Lawson e pokazati nam kako je lako unijeti u kuhinju duh Italije pa će pripremiti piletinu na talijanski način i poslužiti ga uz sunčani orzotto sa šafranom. Za desert je pripremila kremu od kave.

    Idite na emisiju
  • 01:10

    Izlet s Curtisom Stoneom

    +

    JUŽNA AUSTRALIJA, Sezona 2 | Epizoda 1

    Curtis i ekipa iz Maudea kušaju vino Chestera Osborna na krovu vinarije D'arenberg, građevine koja kao da je sišla s platna Salvadora Dalija. Potom idu na iscrpljujuću pouku o striži i uzgajanju ovaca. Jacque kombinira domorodačke sastojke.

    Idite na emisiju
  • 01:40

    Izlet s Curtisom Stoneom

    +

    RIM, Sezona 2 | Epizoda 2

    Curtis u srcu Rima istražuje kuhinju rođenih Rimljana. Put počinje posjetom lokalnom mesaru i susretom s bivšim chefom koji sada radi pizze. Kuša i starodrevni židovski kolač od paljenog povrća te coratellu, tradicionalno jelo od ribljih ostataka.

    Idite na emisiju
  • 02:15

    Donalova super hrana začas

    +

    Epizoda 8, Sezona 1 | Epizoda 8

    Super hrana obećava brze kuharske metode uz minimalan napor. Ovoga tjedna tu je slasno proljetno janje s mladim krumpirom i graškom. Azijski utjecaj ogleda se u Donalovim pečenim patlidžanima na riži s mentom i jasminom. Boljeg ručka nema!

    Idite na emisiju
  • 02:40

    Kuhajte kao Heston

    +

    Govedina, Sezona 1 | Epizoda 1

    Heston propituje načine na koje Britanci pripremaju govedinu te se suočava s jednim od najvećih kulinarskih mitova da jako prženje zapravo neće zadržati mesne sokove u odresku. Tajna Hestonovog savršeno pečenog odreska je znanstvena, ali superjednostavna tehnika preokretanja.

    Idite na emisiju
  • 03:05

    Kuhajte kao Heston

    +

    Sir, Sezona 1 | Epizoda 2

    Heston se lača sira, jednog od najpopularnijih sastojaka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Otkriva koji je ključni sastojak za vrhunski fondue od sira te pretvara kolut sira cheddara u četverometarsku nit od sira i tostira sir kao u snu.

    Idite na emisiju
  • 03:30

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Azijsko nadanuće, Sezona 1 | Epizoda 15

    Francisco se voli poigravati azijskim okusima. Smrznuti yuzu sendviči i karamele sa sezamom kombiniraju citrus, tost i slatkiše u predivne, moćne porcije. Japanski flan od mlijeka i jaja je mekan. A u matcha torti možete naći komadiće nashi kruške u citronela sirupu.

    Idite na emisiju
  • 03:55

    Pecimo s Franciscom Moreirom

    +

    Deserti u čaši, Sezona 1 | Epizoda 16

    U Schwarzwald torti ima kompota od trešanja i šlag, a mi ćemo je razgraditi. Dacquoise od kokosa ima mango kremu i svježi mango s koricom limete. A slatka riža će se naći u društvu pijanih kruški prekrivena hrskavim mrvicama s bademima.

    Idite na emisiju
  • 04:20

    Gurmanski svaki dan

    +

    Epizoda 7, Sezona 1 | Epizoda 7

    Epizoda krcata okusima. Cvjetača u buffalo stilu, špageti u umaku od rakova i komorača. Justine pokazuje kako je jednostavno napraviti složenac od krušaka, pekanskih oraha i čokolade.

    Idite na emisiju
  • 04:45

    Gurmanski svaki dan

    +

    Epizoda 8, Sezona 1 | Epizoda 8

    Justine danas priprema jednostavna i ukusna jela. Nudle s hakka svinjetinom, umak od morskih plodova i tart od flambiranih jabuka i šljiva.

    Idite na emisiju
  • 05:10

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Salata od patke, Sezona 1 | Epizoda 7

    Jamie priprema salatu od patke s divovskim krutonima i prevarantski puding od riže s pirjanim voćem.

    Idite na emisiju
  • 05:35

    Jamie Oliver: Sve za 30 minuta

    +

    Kremasti rižoto od gljiva, Sezona 1 | Epizoda 8

    Jamie Oliver pokazuje kako se kuha muljavi rižoto s gljivama sa salatom od špinata te brzi cheesecake od limuna i malina u samo trideset minuta.

    Idite na emisiju