Sažetak
Dvojac koji obožava hranu kreće na sjajnu gastronomsku turneju Europom. Ovaj je dvojac u potrazi za mjestima gdje se na kontinentu najbolje kuha, a na svome će putu susresti puno zanimljivih likova.
Dvojac koji obožava hranu kreće na sjajnu gastronomsku turneju Europom. Ovaj je dvojac u potrazi za mjestima gdje se na kontinentu najbolje kuha, a na svome će putu susresti puno zanimljivih likova.
Kosmati bajkeri započinju svoje epsko putovanje u Kristiansundu na predivnoj norveškoj zapadnoj obali. Voze se po atlantskoj autocesti, skaču s otoka na otok i uživaju u vožnji koju im omogućuju odlične ceste koje grle obalu fjordova.
Drugi dio putovanja Kosmatih bajkera počinje u nizinama Nizozemske, gdje peku peciva pored vjetrenjače i otkrivaju da nizozemska pekarska baština odražava povijest nacije u srcu trgovine začinima.
Njemačka je jedna od Daveovih omiljenih zemalja. Putujući od vinogradarske regije u dolini rijeke Rajne do duhovnog doma piva, Bavarske, Bajkeri otkrivaju strast Nijemaca prema kruhu svih oblika, veličina i okusa.
Na pola puta Kosmatih bajkera oni odlaze u najdalja područja Europe, što završava sjajnom obiteljskom zabavom koju je organizirala Daveova žena Lil, koja dolazi iz Rumunjske. Posjećuju Slovačku, Mađarsku i Rumunjsku.
Dom Mozarta, Mojih pjesama, mojih snova i Arnolda Schwarzeneggera čini peti dio putovanja Kosmatih bajkera. Avantura počinje u Beču, koji je glavno mjesto za peciva na svijetu i završava na vrhu Grossglockner na prijelazu kroz Alpe.
U šestom dijelu putovanja Kosmatih bajkera, došli su do juga Europe, do Italije. Počevši u Veneciji, bajkeri moraju prijeći na elegantnije prijevozno sredstvo, gondolu. To ih neće zaustaviti u kuhnaju. Pripremaju foccaciu pokraj kanala.
Mnogi ljudi smatraju Francusku domom gastronomije i Lyon smatraju kulinarskim glavnim gradom Francuske. Dave i Si tamo počinju putovanje kroz Francusku gdje isprobavaju bouchon - restoran koji vodi kuharica ili majka iz Loyna.
Nakon 8000 km Kosmati bajkeri stižu do posljednjeg dijela putovanja koje ih vodi kroz sjever Španjolske. Počinju putovanje u San Sebastianu, gdje isprobavaju lokalnu hranu u obliku pinchosa (ogromni tapas), u tradicionalnom baskijskom klubu za večeru.