© BBC 2012
Pekarski odmor kosmatih bajkera

Sažetak

Dvojac koji obožava hranu kreće na sjajnu gastronomsku turneju Europom. Ovaj je dvojac u potrazi za mjestima gdje se na kontinentu najbolje kuha, a na svome će putu susresti puno zanimljivih likova.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Norveška

  +

  Kosmati bajkeri započinju svoje epsko putovanje u Kristiansundu na predivnoj norveškoj zapadnoj obali. Voze se po atlantskoj autocesti, skaču s otoka na otok i uživaju u vožnji koju im omogućuju odlične ceste koje grle obalu fjordova.

 • 2

  Niske Zemlje

  +

  Drugi dio putovanja Kosmatih bajkera počinje u nizinama Nizozemske, gdje peku peciva pored vjetrenjače i otkrivaju da nizozemska pekarska baština odražava povijest nacije u srcu trgovine začinima.

 • 3

  Njemačka

  +

  Njemačka je jedna od Daveovih omiljenih zemalja. Putujući od vinogradarske regije u dolini rijeke Rajne do duhovnog doma piva, Bavarske, Bajkeri otkrivaju strast Nijemaca prema kruhu svih oblika, veličina i okusa.

 • 4

  Istočna Europa

  +

  Na pola puta Kosmatih bajkera oni odlaze u najdalja područja Europe, što završava sjajnom obiteljskom zabavom koju je organizirala Daveova žena Lil, koja dolazi iz Rumunjske. Posjećuju Slovačku, Mađarsku i Rumunjsku.

 • 5

  Austrija

  +

  Dom Mozarta, Mojih pjesama, mojih snova i Arnolda Schwarzeneggera čini peti dio putovanja Kosmatih bajkera. Avantura počinje u Beču, koji je glavno mjesto za peciva na svijetu i završava na vrhu Grossglockner na prijelazu kroz Alpe.

 • 6

  Italija

  +

  U šestom dijelu putovanja Kosmatih bajkera, došli su do juga Europe, do Italije. Počevši u Veneciji, bajkeri moraju prijeći na elegantnije prijevozno sredstvo, gondolu. To ih neće zaustaviti u kuhnaju. Pripremaju foccaciu pokraj kanala.

 • 7

  Francuska

  +

  Mnogi ljudi smatraju Francusku domom gastronomije i Lyon smatraju kulinarskim glavnim gradom Francuske. Dave i Si tamo počinju putovanje kroz Francusku gdje isprobavaju bouchon - restoran koji vodi kuharica ili majka iz Loyna.

 • 8

  Španjolska

  +

  Nakon 8000 km Kosmati bajkeri stižu do posljednjeg dijela putovanja koje ih vodi kroz sjever Španjolske. Počinju putovanje u San Sebastianu, gdje isprobavaju lokalnu hranu u obliku pinchosa (ogromni tapas), u tradicionalnom baskijskom klubu za večeru.