Pecimo s Franciscom Moreirom

Sažetak

Bez obzira što je vrlo mlad, Francisco Moreira ima obilno iskustvo u slastičarstvu i čokoladarstvu, koje je stekao u svjetskim restoranima i međunarodnim akademijama. Ovo mu je prva televizijska emisija, a pokazat će kako pravi ukusne deserte od kvalitetnih sastojaka.

Epizode

  • 1

    Keksi

    +

    Dobar keks nikad se ne odbija, a najbolji keksi pripremaju se kod kuće.

  • 2

    Prirodne prehrambene boje

    +

    Prirodni pigmenti često se upotrebljavaju u slasticama, a Francisco ih voli jer, osim boje, imaju i poseban okus.

  • 3

    Brzi deserti

    +

    Kad Francisco nema vremena za složene deserte, brzi recepti su uvijek na dohvat ruke.

  • 4

    Palačinke

    +

    Francisco obožava palačinke, posebice zbog njihove raznovrsnosti – od crepe suzette do najobičnijih palačinki s mnoštvom punjenja.

  • 5

    Želei

    +

    Ako mislite da je žele samo miješanje praha i vode, hlađenje i konzumacija... sjednite i pogledajte što vam Francisco ima za pokazati.

  • 6

    Kreme za kolače

    +

    Dobra krema za kolače može pretvoriti najobičniji desert u slastičarski dragulj.

  • 7

    Čajevi

    +

    Francisco voli dodati aromu čaja u deserte kako bi pojačao okus slastice.

  • 8

    Cjelovite žitarice

    +

    Cjelovite žitarice imaju intenzivniji okus od prerađenih i zato ih Francisco voli dodati u deserte.

  • 9

    Karamele

    +

    Neki ih se boje, nekima su nezamjenjive, a svima su neodoljive - karamele.

  • 10

    Začini

    +

    Francisco u svojim slasticama upotrebljava mnoštvo začina, ali morate znati odabrati ih i upotrijebiti pravilnu količinu.

  • 11

    Citrusi

    +

    Zbog okusa i svježine koje daju svakome desertu, Francisco nam predstavlja tri uobičajena citrusa u tri jedinstvena recepta.

  • 12

    Čokolade

    +

    Čokolada je Franciskov omiljeni sastojak, a danas nam donosi tri recepta s kraljicom čokoladom u glavnoj ulozi.

  • 13

    Pjenaste kreme

    +

    Tko nije ljubitelj ukusne pjenaste kremice poznate po imenu "Mousse"?!

  • 14

    Države

    +

    Ne morate daleko tražiti da biste otkrili nevjerojatne deserte u svakom kutku svijeta.

  • 15

    Bez glutena

    +

    Mnogi izbjegavaju konzumaciju glutena zbog celijakije ili intolerancije, a Francisco nam donosi tri ukusna deserta bez glutena.

  • 16

    Godišnja doba

    +

    Neki deserti imaju bolji okus u određena godišnja doba. Recepti za vruće i hladne dane, kao i one između.

  • 17

    Vegan

    +

    Mislimo i na sve one koji ne konzumiraju životinjske proizvode, kao i na one koji vole isprobavati nove kombinacije.

  • 18

    Jogurt

    +

    Jogurt ide gotovo uz sva jela. Francisco obožava ovaj raznovrsan sastojak u svojim slasticama.

  • 19

    Djetinjstvo

    +

    Djeca obožavaju slatkiše pa Francisco danas priprema tri nevjerojatna recepta za djecu svih uzrasta.

  • 20

    Slatkiši s dugim rokom trajanja

    +

    Ako volite slatkiše za svaki dan, ne propustite današnja tri recepta za slatkiše s dugim rokom trajanja.

  • 21

    Brioši

    +

    Francisco je veliki ljubitelj brioša zbog njihove prhkosti i izvrsnog okusa.

  • 22

    Sirevi

    +

    Sir daje karakterističnu kremastu teksturu desertima. Francisco nam danas priprema tri nevjerojatna deserta sa sirom.

  • 23

    Neobične kombinacije

    +

    Postoji mnoštvo neobičnih kombinacija koje su čudne na prvi pogled, ali rezultiraju superoriginalnim desertima koje će svatko ubrzo zavoljeti.

  • 24

    Nevjerojatni deserti

    +

    Postoje deserti koji su oblilježili Franciskovu karijeru i imaju posebno mjesto u njegovu srcu. Ubrzo će to mjesto zauzeti i u vašim srcima.

  • 25

    Hrskave teksture

    +

    Tekstura je jedan od najznačajnijih elemenata kad se radi o desertima, a tko ne voli hrskave deserte?

  • 26

    Smrznuti deserti

    +

    Francisco smatra da smrznute deserte svi vole, a usto su laki za pripremu: primjerice, parfe za obožavatelje cappuccina, stracciatella mousse sa šlagom, meringue i mascarpone posuti čokoladom te ledeni nougatine.

  • 27

    Aromatično bilje

    +

    Aromatično bilje koristi se u slanim grickalicama, no nije uobičajeno u desertima. Francisco upotrebljava bosiljak u panacotti s mariniranim kivijem, buhaču u smrznutom mousseu u sendviču s keksom i korijander za osvježavajuću salatu i flan od manga.

  • 28

    Deserti bez rafiniranog šećera

    +

    Francisco predlaže zamjene za rafinirani šećer poput peciva od cimeta sa slatkim krumpirom i grožđicama, pitu s laganom kremom s kokicama i medom te krema od vanilije s dinjom i kornetom s okusom mente zaslađeni sirupom od agave.

  • 29

    Crno i bijelo

    +

    Naizgled nespojivi okusi koji se izvrsno nadopunjuju, poput mille-feuille s pudingom od kokosa i čipsom od sezama, torte od kakaoa i višanja, hrskave kvinoje s kremom od crnog čaja i džemom od kupina.

  • 30

    Božićni specijal s Tiom Cátiaom i Iarom Rodrigues

    +

    Božić je blagdan za obitelj i prijatelje, kuću punu ljudi, dijeljenje i Francisco ima dvije posebne gošće - tetu Cátiu i Laru Rodrigues s kojima priprema ukusne slastice.

  • 31

    Božić

    +

    Tradicija možda nije više što je nekoć bila, ali za Božić, ovdje su uvijek neizbježni okusi s novim naličjem kojima će nas i ovoga puta Francisco iznenaditi.

Recepti