Pecimo s Franciscom Moreirom
Epizode
1
Keksi
+Dobar keks nikad se ne odbija, a najbolji keksi pripremaju se kod kuće.
2
Prirodne prehrambene boje
+Prirodni pigmenti često se upotrebljavaju u slasticama, a Francisco ih voli jer, osim boje, imaju i poseban okus.
3
Brzi deserti
+Kad Francisco nema vremena za složene deserte, brzi recepti su uvijek na dohvat ruke.
4
Palačinke
+Francisco obožava palačinke, posebice zbog njihove raznovrsnosti – od crepe suzette do najobičnijih palačinki s mnoštvom punjenja.
5
Želei
+Ako mislite da je žele samo miješanje praha i vode, hlađenje i konzumacija... sjednite i pogledajte što vam Francisco ima za pokazati.
6
Kreme za kolače
+Dobra krema za kolače može pretvoriti najobičniji desert u slastičarski dragulj.
7
Čajevi
+Francisco voli dodati aromu čaja u deserte kako bi pojačao okus slastice.
8
Cjelovite žitarice
+Cjelovite žitarice imaju intenzivniji okus od prerađenih i zato ih Francisco voli dodati u deserte.
9
Karamele
+Neki ih se boje, nekima su nezamjenjive, a svima su neodoljive - karamele.
10
Začini
+Francisco u svojim slasticama upotrebljava mnoštvo začina, ali morate znati odabrati ih i upotrijebiti pravilnu količinu.
11
Citrusi
+Zbog okusa i svježine koje daju svakome desertu, Francisco nam predstavlja tri uobičajena citrusa u tri jedinstvena recepta.
12
Čokolade
+Čokolada je Franciskov omiljeni sastojak, a danas nam donosi tri recepta s kraljicom čokoladom u glavnoj ulozi.
13
Pjenaste kreme
+Tko nije ljubitelj ukusne pjenaste kremice poznate po imenu "Mousse"?!
14
Države
+Ne morate daleko tražiti da biste otkrili nevjerojatne deserte u svakom kutku svijeta.
15
Bez glutena
+Mnogi izbjegavaju konzumaciju glutena zbog celijakije ili intolerancije, a Francisco nam donosi tri ukusna deserta bez glutena.
16
Godišnja doba
+Neki deserti imaju bolji okus u određena godišnja doba. Recepti za vruće i hladne dane, kao i one između.
17
Vegan
+Mislimo i na sve one koji ne konzumiraju životinjske proizvode, kao i na one koji vole isprobavati nove kombinacije.
18
Jogurt
+Jogurt ide gotovo uz sva jela. Francisco obožava ovaj raznovrsan sastojak u svojim slasticama.
19
Djetinjstvo
+Djeca obožavaju slatkiše pa Francisco danas priprema tri nevjerojatna recepta za djecu svih uzrasta.
20
Slatkiši s dugim rokom trajanja
+Ako volite slatkiše za svaki dan, ne propustite današnja tri recepta za slatkiše s dugim rokom trajanja.
21
Brioši
+Francisco je veliki ljubitelj brioša zbog njihove prhkosti i izvrsnog okusa.
22
Sirevi
+Sir daje karakterističnu kremastu teksturu desertima. Francisco nam danas priprema tri nevjerojatna deserta sa sirom.
23
Neobične kombinacije
+Postoji mnoštvo neobičnih kombinacija koje su čudne na prvi pogled, ali rezultiraju superoriginalnim desertima koje će svatko ubrzo zavoljeti.
24
Nevjerojatni deserti
+Postoje deserti koji su oblilježili Franciskovu karijeru i imaju posebno mjesto u njegovu srcu. Ubrzo će to mjesto zauzeti i u vašim srcima.
25
Hrskave teksture
+Tekstura je jedan od najznačajnijih elemenata kad se radi o desertima, a tko ne voli hrskave deserte?
26
Smrznuti deserti
+Francisco smatra da smrznute deserte svi vole, a usto su laki za pripremu: primjerice, parfe za obožavatelje cappuccina, stracciatella mousse sa šlagom, meringue i mascarpone posuti čokoladom te ledeni nougatine.
27
Aromatično bilje
+Aromatično bilje koristi se u slanim grickalicama, no nije uobičajeno u desertima. Francisco upotrebljava bosiljak u panacotti s mariniranim kivijem, buhaču u smrznutom mousseu u sendviču s keksom i korijander za osvježavajuću salatu i flan od manga.
28
Deserti bez rafiniranog šećera
+Francisco predlaže zamjene za rafinirani šećer poput peciva od cimeta sa slatkim krumpirom i grožđicama, pitu s laganom kremom s kokicama i medom te krema od vanilije s dinjom i kornetom s okusom mente zaslađeni sirupom od agave.
29
Crno i bijelo
+Naizgled nespojivi okusi koji se izvrsno nadopunjuju, poput mille-feuille s pudingom od kokosa i čipsom od sezama, torte od kakaoa i višanja, hrskave kvinoje s kremom od crnog čaja i džemom od kupina.
30
Božićni specijal s Tiom Cátiaom i Iarom Rodrigues
+Božić je blagdan za obitelj i prijatelje, kuću punu ljudi, dijeljenje i Francisco ima dvije posebne gošće - tetu Cátiu i Laru Rodrigues s kojima priprema ukusne slastice.
31
Božić
+Tradicija možda nije više što je nekoć bila, ali za Božić, ovdje su uvijek neizbježni okusi s novim naličjem kojima će nas i ovoga puta Francisco iznenaditi.