Pecimo s Franciscom Moreirom

Pecimo s Franciscom Moreirom

Sažetak

Bez obzira što je vrlo mlad, Francisco Moreira ima obilno iskustvo u slastičarstvu i čokoladarstvu, koje je stekao u svjetskim restoranima i međunarodnim akademijama. Ovo mu je prva televizijska emisija, a pokazat će kako pravi ukusne deserte od kvalitetnih sastojaka.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Za podijeliti

    +

    Ako pozivate prijatelje kod kuće, pripremite hrskave kokice omotane karamelom i topljenom čokoladom s okusom lješnjaka, pjenicu od kondenziranog mlijeka s mirisom rakije, karamelizirane banane, slani kikiriki te klasični čokoladni brownie s orasima.

  • 2

    Putničke torte

    +

    Za lepršavu tortu od lješnjaka napravit će preljev od slane karamele. Sjemenke maka i egzotični sok limete dodat će tradicionalnoj torti s jogurtom.

  • 3

    Puslice

    +

    Bila jednom jedna francuska puslica, jedna švicarska i jedna talijanska. Francuska je od sirovog bjelanjka i šećera. Uz to ide umak od vanilije. Švicarska će ići uz hrskavu Pavlovu od crvenog voća, a talijanska je idealna pitu od limuna i limete.

  • 4

    Uz kavu

    +

    Suprotnosti se uravnotežuju, barem u svijetu okusa. Uz kavu, koja je gorka, pokušajte staviti slatkiše. Belgijske čokoladne praline, guste, konzistentne i omotane laganim kakaom u prahu.

  • 5

    Lagano i svježe

    +

    Danas Francisco predstavlja želatinu od tangerine posluženu uz voćnu salatu grudice mente; slatki gazpacho od rajčica i malina uz krutone od jogurta; ili tortu od limuna i borovnica u pratnji pjenice od istog.

  • 6

    Obiteljski doručak

    +

    Kušajte Franciscov doručak za lijene dane: kruh pržen u jajetu s karameliziranim bananama u javorovom sirupu i soku od naranče; palačinke s limunovom koricom, slatkim čokoladnim preljevom i svježim malinama ili tropezienne.

  • 7

    Šarena tjestenina

    +

    Danas se Francisco posvetio bojama i trima vrstama majstorskih slatkiša. Torta od banane sa sirupom od ananasa i pjenicom od manga poslužena u čaši. Njegova verzija crvenog baršuna u slojevima sa kremastim sirom. I torta od pistacije, zelena sa slatkom guacamole kremom, dinom i bosiljkom.

  • 8

    Na kriške

    +

    Charlotte, kojoj će dodati kompot od jagoda, lúcia-lime i bavarsku kremu od vanilije. Clafoutis s borovnicama i Earl Gray su super jednostavni, predivni i meki. I na kraju slatka torta od svježeg sira sa slojem gela od breskvi i pjenicom od bijele čokolade.

  • 9

    Slatki tapas

    +

    Danas Francisco pravi "pijaminhu." Predlaže tri slatka tapasa za slatki koktel: Papos de anjo u aromatičnom soku od naranče i poejo za sjećanje na zemlju Alentejo.

  • 10

    Deserti uz posebnu večeru

    +

    Postoje jedinstveni trenuci koji traže jedinstvene deserte poput demi-cuit afrodizijaka od čokolade i cimeta sa zrnima đumbira i votke.

  • 11

    Čaj u pet

    +

    Danas je dobar dan za čaj i grickalice: Pokušajte napraviti mellies od vanilije i meda - izgledaju zgodno, a lako ih je napraviti. Ili vafle bez glutena od kakaoa s punjenjem od kremaste čokolade.

  • 12

    Pite

    +

    Prvo se priprema kakao pita, a bit će zamotana u baršunastu kremu od kave. Zatim je tu pita s okusom pistacije punjena tankim slojem kompota od grejpa.

  • 13

    Sjemenke, pahuljice i sušeno voće

    +

    Ako volite polčice od pahuljica, onda morate isprobati ovu verziju s kakaom, zobi i raznim sjemenkama. Da imate za podijeliti, napravite kvadrat od čokolade s hrskavim bučinim sjemenkama. Ako želite jesti žlicom, tu je kompot od kruške s jogurt kremom.

  • 14

    Cvijeće u desertu

    +

    Danas je Francisco izabrao cvijeće: lavanda se dodaje u sirup u kojem će peći tikve. Savršene latice namirisat će žele koji ide uz bademovu tortu i maline. Cvijet hibiskusa će čokoladnoj kremi dodati kiselost.

  • 15

    Azijsko nadanuće

    +

    Francisco se voli poigravati azijskim okusima. Smrznuti yuzu sendviči i karamele sa sezamom kombiniraju citrus, tost i slatkiše u predivne, moćne porcije. Japanski flan od mlijeka i jaja je mekan. A u matcha torti možete naći komadiće nashi kruške u citronela sirupu.

  • 16

    Deserti u čaši

    +

    U Schwarzwald torti ima kompota od trešanja i šlag, a mi ćemo je razgraditi. Dacquoise od kokosa ima mango kremu i svježi mango s koricom limete. A slatka riža će se naći u društvu pijanih kruški prekrivena hrskavim mrvicama s bademima.

  • 17

    Tortice

    +

    Postoje složeni deserti, ali ima i onih super jednostavnih. Prva tortica je bez glutena, napravljena od bademovog brašna Napunit ćemo je slatkom chilom i kruškom, koje su kuhane u sirupu od limuna i cimeta.

  • 18

    Slatko povrće

    +

    Slatko povrće odavno se koristi kod deserta. Kušajte tortu od mrkve s orasima i posebnom kremom od bučinog soka; biskvit od lješnjaka punjen kompotom od rajčica s krasnom pjenicom od čokolade.

  • 19

    Okusi Portugala

    +

    Francisco priznaje da voli tradicionalne portugalske okuse. Skuta i cimet stvorit će tortu koju treba preliti sirupom od meta i ukrasiti koštunjavim voćem.

  • 20

    Choux tjestenina

    +

    Danas će Francisco pripremiti choux paketiće punjene ganache kremom od mliječne čokolade i mango gelom s okusom kardamoma; profiterole s pekmezom od malina i laganom pjenicom od čokolade i kokosa. Za kraj Paris-Brest od lješnjaka, karamele i pralina.

  • 21

    Slatkiši bez granica

    +

    Nakon što je proputovao cijeli svijet, danas Francisco donosi tri recepta za slatkiše bez granica. Iz Meksika tri leches torte, slatki i vlažni biskvit od različitih vrsta mlijeka. Iz Italije je tiramisu s mascarpone kremom i okusom kave, a iz Francuske slavna pita tartin.

  • 22

    Piknik

    +

    Jeste li primijetili da su piknici uvijek više slani nego slatki? Kako bi to promijenio, Francisco predlaže tri sjajne ideje. Vlažni "babás" u egzotičnom sirupu s mangom, kokosvim mlijekom, ananasom i raznim začinima. Kakao kolač sa slojevima pržene banane i džema od marakuje. A za kraj Sablé Breton

Recepti