Sažetak
Strast Petera Kuruvite za kulinarske pustolovine vodi ga na dinamično istraživanje Sri Lanke. Pratimo njegov put po slabo utrtim stazama kroz malu regiju prepunu kulinarskih raznolikosti.
Strast Petera Kuruvite za kulinarske pustolovine vodi ga na dinamično istraživanje Sri Lanke. Pratimo njegov put po slabo utrtim stazama kroz malu regiju prepunu kulinarskih raznolikosti.
Peter Kuruvita slijedi svoju ljubav prema morskoj hrani i ribarskoj kulturi na sjeveru Filipina.
Peter Kuruvita kreće u pustolovinu po filipinskim cestama i istražuje pitanje održivosti ribarskih zajednica na Visayan otocima.
Na posljednjem dijelu filipinske turneje Peter Kuruvita oprezno istražuje misteriozni vudu otok Siquijor te otok za provod Bohol i njegova poznata Čokoladna brda.
Peter Kuruvita dolazi na indonezijski otok Sulawesi. Sa strke i zbrke tržnica morskih plodova glavnog grada Makassara odlazi na slana polja i brodogradilišta na južnoj obali.
Drevna putovanja su prestala i Peter susreće nove naraštaje glasovitih ribara dok plovi starim putevima začina pitoreskne Indonezije.
Peter Kuruvita navigira indonezijskim otocima začina, pronalazi omiljene sastojke odakle potječu i priprema gozbu dostojnu sultana.
Peter Kuruvita uči kako loviti i skupljati na tradicionalan otočki način u pozadini nevjerojatnog, sunčanog Vanuatua.
Peter Kuruvita se pozdravlja s drevnim Vanuatuom kuhajući na vrhu vulkana tradicionalnu melanezijsku gozbu i otkrivajući učinak moćne kave.
Otok Rarotonga na Cookovim otocima ne pruža samo Kuruviti nevjerojatan pogled nego i jedinstvenu priliku da uči od ljubaznih mještana kako loviti i skupljati.
Za prikladan kraj otočke gozbe Kuruvita istražuje prekrasna područja Cookovih otoka gdje uči loviti ribu kopljem i rakove u blatu na tradicionalan način. Za kraj im priprema omiljeno jelo s dodatkom lokalnog utjecaja.