Talijansko pečeno pile s paprikom I maslinama

02:34

Sažetak

Donesite duh i okuse Italije na svoj stol dok vam kuharica Nigella Lawson pokazuje koliko je lako napraviti svježu gozbu od svakodnevnih sastojaka.

Bit talijanske hrane, kao što je i Nigellin stil kuhanja, je jednostavnost i neformalnost. U njezinom serijalu "Nigellissima" pokazat će vam kako je jednostavno donijeti duh Italije u kuhinju i na tanjur pomoću sastojaka koje možete pronaći u svakom supermarketu. 

Isječci

Epizode

  • 1

    Obiteljska gozba usred tjedna

    +

    Nigella Lawson pokazuje kako je lako unijeti duh Italije u kuhinju i na tanjur korištenjem sastojaka koji su dostupni u svakom supermarketu. Ona strasno voli Italiju i talijansku kuhinju jer je živjela i radila u Firenzi prije studija modernih jezika.

  • 2

    Pečena piletina na talijanski način

    +

    Zadatak Nigelle Lawson e pokazati nam kako je lako unijeti u kuhinju duh Italije pa će pripremiti piletinu na talijanski način i poslužiti ga uz sunčani orzotto sa šafranom. Za desert je pripremila kremu od kave.

  • 3

    Svinjski lungić

    +

    Nigella Lawson priprema svinjski lungić punjen origanom i parmskom šunkom, koji poslužuje na lažnom pire krumpiru s vignarolom. Ističe vrline špageta od pira uz koje ide umak od maslina i inčuna, koji se priprema bez kuhanja.

  • 4

    Fregola

    +

    Nigella otkriva tajnu strast prema okusima Italije pa priprema tamni puding od sladića, a zatim nas upoznaje s čarima fregola, na suncu sušenim i tostiranim couscousom sa Sardinije i couscousom sa školjkama.

  • 5

    Tiramisini

    +

    Nadahuta naškrabanim natpisom koji je jednom našla u staroj talijanskoj kuhinji, Nigella kreće od klasičnog sunčanog jogurt kolača. Nigellini nećakinja i nećak regrutirani su da pomažu i uživaju u večeri s kobasicama i mesnim okruglicama.

  • 6

    Englesko-talijanska gozba

    +

    Jela uključuju pitu od šljiva i amaretta, rižoto farro i tjesteninu s čokoladom.

Recepti