Talijansko pečeno pile s paprikom I maslinama

02:34

Sažetak

Donesite duh i okuse Italije na svoj stol dok vam kuharica Nigella Lawson pokazuje koliko je lako napraviti svježu gozbu od svakodnevnih sastojaka.

Bit talijanske hrane, kao što je i Nigellin stil kuhanja, je jednostavnost i neformalnost. U njezinom serijalu "Nigellissima" pokazat će vam kako je jednostavno donijeti duh Italije u kuhinju i na tanjur pomoću sastojaka koje možete pronaći u svakom supermarketu. 

Isječci

Epizode

 • 1

  Obiteljska gozba usred tjedna

  +

  Nigella Lawson pokazuje kako je lako unijeti duh Italije u kuhinju i na tanjur korištenjem sastojaka koji su dostupni u svakom supermarketu. Ona strasno voli Italiju i talijansku kuhinju jer je živjela i radila u Firenzi prije studija modernih jezika.

 • 2

  Pečena piletina na talijanski način

  +

  Zadatak Nigelle Lawson e pokazati nam kako je lako unijeti u kuhinju duh Italije pa će pripremiti piletinu na talijanski način i poslužiti ga uz sunčani orzotto sa šafranom. Za desert je pripremila kremu od kave.

 • 3

  Svinjski lungić

  +

  Nigella Lawson priprema svinjski lungić punjen origanom i parmskom šunkom, koji poslužuje na lažnom pire krumpiru s vignarolom. Ističe vrline špageta od pira uz koje ide umak od maslina i inčuna, koji se priprema bez kuhanja.

 • 4

  Fregola

  +

  Nigella otkriva tajnu strast prema okusima Italije pa priprema tamni puding od sladića, a zatim nas upoznaje s čarima fregola, na suncu sušenim i tostiranim couscousom sa Sardinije i couscousom sa školjkama.

 • 5

  Tiramisini

  +

  Nadahuta naškrabanim natpisom koji je jednom našla u staroj talijanskoj kuhinji, Nigella kreće od klasičnog sunčanog jogurt kolača. Nigellini nećakinja i nećak regrutirani su da pomažu i uživaju u večeri s kobasicama i mesnim okruglicama.

 • 6

  Englesko-talijanska gozba

  +

  Jela uključuju pitu od šljiva i amaretta, rižoto farro i tjesteninu s čokoladom.

Recepti