Sažetak
Nagrađivani, iskusni i svestrani masterchef Pavel Pavlov s gledateljima će podijeliti slatke recepte i kulinarske tehnike koje su potrebne za izradu njemu omiljenih deserata.
Nagrađivani, iskusni i svestrani masterchef Pavel Pavlov s gledateljima će podijeliti slatke recepte i kulinarske tehnike koje su potrebne za izradu njemu omiljenih deserata.
U ovoj epizodi chef Pavlov dijeli recept za svoj omiljeni mousse od manga, otkriva nam tajne za pravljenje savršene glazure i stvara hrskavi desert od karamel čokolade koristeći samo četiri sastojka.
Postoji li nešto poput savršene ravnoteže između kiselog i slatkog? Ako je to moguće, kako se postiže? Pokušavajući odgovoriti na ovo pitanje, kuhar Pavel Pavlov priprema dva deserta.
Chef Pavlov smatra da su čokoladni kolač i čokoladni mousse vrh slastičarstva. Dijeli recepte za pripremu ovih primamljivih slastica.
U ovoj epizodi otkrit ćete iz prve ruke da su u umjetnosti slastičarstva važni oblici.
Chef Pavlov pretvara rastopljeni šećer u fine, ledene kristale i poslužuje karamelni sladoled na dva načina.
Postoji izreka da su pistacije hrana onih koje je Bog odabrao. Chef Pavlov dodjeluje pistacijama u dvije glavne uloge.
Soufflé, parfait… Ne morate znati francuski da biste razumjeli ovo kulinarsko savršenstvo. Chef Pavlov prvo će pokazati dvije vrste souffléa, klasični i onaj s okusom marakuje. Zatim slijedi recept za ledeni parfait s bijelom čokoladom.
Svi sanjamo o početku dana uz raskošni doručak te o uživanju u popodnevnoj kavi uz zamamni desert. Chef Pavlov u te dane uključuje domaće gaufrette ukrašene džemom od kruške te izuzetno fine mini tortice s pjenicom od vanilije.
Chef Pavlov pokazuje nam različiti pristup jednom te istom desertu. To je moderna verzija tortice s limunom, koju će rastaviti na osnovne elemente te je pretvoriti u domaći desert s okusom lješnjaka.
Scandinavci su poznati po raznolikim slatkišima, koje obično poslužuju u golemim količinama uz kavu. Chef Pavlov odabrao je razotkriti dva: poznate rolice sa cimetom, koje vješto rola na tri različita načina i tortu od mrkve u kojoj mrkvu zamjenjuje batatom.
Klasični profiteroli dobivaju neodoljivu hrskavu koricu, a biskvit liči na koralje. Chef Pavlov otkriva nam svoje kulinarske magičarske trikove. Dobra je vijest što ih svi mogu ponoviti kod kuće.
U ovoj epizodi chef Pavlov si zadaje ambiciozni zadatak da nas pobliže upozna s rabarbarom. Vrijedi više saznati o tom povrću. Pavel koristi rabarbaru za elegantni desert, svilenkastu pjenicu od jogurta i sjajan osvježavajući napitak.
Ako ste stručnjak za tortu od sira, chef Pavlov će vas sigurno iznenaditi kombinacijom marelica i ružmarina u svom prvom receptu. Zatim će pripremiti tortu sa sirom i malinama koju ne treba peći.
Sve ćemo vam reći, ponekad čak i najbolji slastičari pripremaju brze slatkiše za obitelj i prijatelje. Pavel Pavlov odlučio je otkriti tri deserta, koji su mu najdraži: kolač od banane, pita od jabuka i drobljenac sa šljivama.
Ovu je epizodu vrijedilo čekati! Pavel Pavlov predstvlja svoju “Pavlovu” – nježnu beze osnovu, proznarčnu kremu i maline. Kasnije će prirediti višeslojnu tortu u čaši. Elegantni i domaći desert naatječu se za vašu pozornost.
Zvuči li vam "veganski desert bez glutena" apsurdno? Chef Pavlov ne misli tako i otkriva čak tri takva deserta. Priprema lagane palačinke te nas časti granola prutićima i fantastičnim bombonima.
Ova epizoda je posvećena čokoladnim tartufima. U njoj će biti prezentirano mnogo različitih vrsta. Kuhar Pavlov otkriva recept za tartuf od mliječne čokolade i likera, od mliječne čokolade i marakuje, od tamne čokolade i ruma…
Francuski makroni lako mogu postati prava strast. Kuhar Pavlov s vama dijeli detalje koji vam pomažu da ih pripremite i daje ideje za razne nadjeve. Za manje iskusne gledatelje nudi recept za tortu od kreme od bjelanjaka.
Kad Pavel Pavlov zasuče rukave kako bi pripremio bakin tradicionalni recept za rižu na mlijeku, očekujte samo jedno – poseban desert. Svaki put kad u ruke uzme čaj pretvori ga u nešto uistinu elegantno.
Pravo zadovoljstvo u svakom sloju. Kuhar Pavlov dijeli svoj recept za fantastičnu tortu dacquoise i radi tortu od palačinki s okusom čokolade i metvice.