Najčudniji svjetski restorani

Sažetak

Najčudniji svjetski restorani obilaze najneobičnije restorane na svijetu, susreću luckaste ljude i kuhinje koje se poigravaju znatiželjom.

Epizode

 • 1

  Jato profinjenosti

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Kraton Flying Chicken’ restoran u Bangkoku gdje će vam zapaliti pile, katapultirati ga kroz zrak i zataknuti za šiljastu kacigu konobara na monociklu. Zatim idemo u ‘Gruben Light Dinner’ u Njemačkoj gdje za večeru pjevate i rudarite.

 • 2

  Kornjača i zec

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Breakfast in the Sky’, divovski kotač na obali Jerseya gdje poslužuju ultra gurmanski doručak uz spektakularni pogled. Zatim idemo u ‘Tiroler Hut’, austrijski raj u srcu Londona gdje će vas autentična kuhinja i kožne hlače dovesti do želje da jodlate.

 • 3

  Sočan vlak

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Charlie Russell Chew Choo’, dvosatni izlet vlakom u Montanu, koji će prekinuti banda jahača, odmetnici s pištoljima, koji upadaju na večeru. Zatim je na redu ‘Shinyokohama Raumen Museum’ gdje ćemo srkati rezance iz svih japanskih regija.

 • 4

  Duhovi & zmajevi

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Sammy’s Roumanian Steak House’, autentični židovski restoran u New Yorku u kojem je svaki dan bar-mitzvah pa ćete morati reći “mazel tov!” Zatim je na redu tokijski ‘Namahage’ s posjetom japanske baba-roge pa ćete biti jako dobri.

 • 5

  Umjetnost večere

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ukrajinski ‘Salo Museum’, u kojem pretvaraju svinjsku mast u umjetnost i u vašu večeru. Zatim stajemo u Riversideu u Kaliforniji u restoranu ‘Tio’s Tacos’, autentičnom meksičkom gdje je jučerašnje smeće današnja dekoracija.

 • 6

  Pita u zraku

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Dinner in the Sky’, odakle ćete jesti gurmanski obrok dok visite nad Munichenom. Zatim idemo u ‘Kryjivka’ u Lavov u Ukrajini gdje možete klopati u bunkeru u ovom restoranu s vojnom temom.

 • 7

  Gozba za oči

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas vode vas natrag u Srednji vijek na gozbu u ‘La Taverne Des Oubliees’ u Seine Et Marneu u Francuskoj. U ‘The Bubble Roomu’ na otoku Captiva izviđači će vas počastiti eklektičnim jelima u dekoru božićne nostalgije, lutkinih kućica i Hollywooda, časna izviđačka!

 • 8

  Hrana s udarcem

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u modernu akru u ‘Kovcheg’, najekološkiju zgradu u Ukrajini, gdje uz autentičnu ukrajinsku kuhinju možete maziti životinje.

 • 9

  Nazovi 1-800-Čudno

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Restophone’ u Montpellieru u Francuskoj gdje su dobra vremena nadohvat telefonskog poziva, a telefon je na svakom stolu. Zatim letimo u Pigeon Forge u Tennessee gdje ej Božić svaki dan u godinu u ‘Partridge & Pear-u’.

 • 10

  Legendardni ručkovi

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u Lavov u Ukrajini gdje vam restoran ‘The House of Legends’ dopušta do istražujete mitove i legende grada dok uživate u svježoj i lokalnoj ukrajinskoj kuhinji.

 • 11

  Stari, stari mlin

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u Seattle gdje vas ‘Teatro ZinZanni’ vodi natrag na Svjetski sajam 1962. gdje ćete vidjeti šarolike cirkuske nastupe, komediju i kušati klasičnu kuhinju. U Ternopolu u Ukrajini ‘Stary Mlyn’ nekad je bio parni mlin, a sada je ekscentrični restoran.

 • 12

  Zalogaj za pamćenje

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘The Miner’s Tavern’ u Wieliczkoj u Poljskoj gdje jedemo na dnu postojećeg rudnika soli u prostorijama strukturama od kamene soli.

 • 13

  Nešto ovdje smrdi (na ribu)

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Coffee Manufacture’ u Lavov u Ukrajini gdje teče java kava iz njihovog podzemnog rudnika kave. Zatim posjećujemo ‘Bahooku’ u Rosemeadu u Kaliforniji gdje je dom više od sto akvarija, a jelovnik je predivno kičasto polinezijski.

 • 14

  Spoj s ljubavlju

  +

  Najčudniji svjetski restorani marširaju u ‘Partizan Club’ u Kijevu u Ukrajini na temu sovjetskog doba gdje se odmaraju revolucionari i gladni su salutiranja prošlsoti na zabavan i prijateljski način.

 • 15

  Umjetnost hrane

  +

  Najčudniji svjetski restorani vode vas u ‘Forbes Island’ u San Franciscu, jedini plutajući otok koji je napravio čovjek, gdje imamo kombinaciju francuskih klasika i ukusne lokalne morske hrane.