©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Martha peče

Sažetak

Serija Martha peče vraća se po 11. put! Kada je riječ o pripremi pita od kojih teče voda na usta, impresivnih torti i najukusnijih kolača od najboljih sastojaka, vaši će recepti od običnih postati izvanredni. Nešto ukusno za svakoga!

Epizode

 • 1

  Sušeno voće

  +

  Možete peći sa svojim omiljenim voćem cijele godine ako ga osušite. Leda Meredith, majstorica za sušenje voća svratila je do Marthine kuhinje kako bi podijelila svoje tehnike. Onda će Martha sušeno voće uključiti u dva tradicionalna britanska recepta.

 • 2

  Jabuke

  +

  Pozor ljubiteljima jabuka! Voćar Zeke Goodband, demistificira svijet jabučnog kraljevstva, a Martha ih koristi za dva preukusna deserta: pitu s jabukama i cimetom za gomilu ljudi i troslojnu tortu od jabuka.

 • 3

  Mliječni proizvodi

  +

  Mlaćenica, jogurt i kiselo vrhnje kultivirani su mliječni proizvodi koji magično obogaćuju pečena jela. Martha poziva uzgajivača i mljekara Paula Lacinskog da objasni kako se proizvode, a Martha će pokazati kako napraviti pitu od šljiva i šlaga i tortu od rabarbare s jogurtom.

 • 4

  Limuni

  +

  Stručnjak za egzotične biljke, Byron Martin, pridružuje se Marthi kako bi podijelio svoju zbirku stabala limuna i objasnio kako uzgajati vlastite citruse. Martha pokazuje kako dodati britke, kisele okuse u pizzu s limunom i talijanskim sirom i Meyerovu tortu od limuna i kave.

 • 5

  Đumbir

  +

  Đumbir je sastojak kojem se pekari okreću kad žele dodati papreno-slatki okus i nježnu toplinu svojim receptima. Uzgajivač organskog đumbira, Casey Steinberg, pridružuje se Marthi da objasni taj svestrani gomolj. Prave pite od kruške i đumbira te hrskavce s melasom i đumbirom.

 • 6

  Koštuničasto voće

  +

  Farmer Al Courchesne s Marthom u kuhinji dijeli svoju stručnost o koštuničastom voću. Onda Martha dodaje dva tradicionalna recepta: kolač s nektarinama i starinskim breskvama. Alova žena Becky pokazuje svoj recept za naopaku tortu sa šljivama.

 • 7

  Svježi sir

  +

  Martha i vrhunski sirar, Lynn Fleming, pokazuju kako se pravi mladi sir. Zatim otkrijte kako ga uključiti u dva izvrsna deserta: kremastu torticu sa sirom i vrhnjem i cannole s ricottom oblikovane u tortu, što je preobličeni sicilijanski klasik.

 • 8

  Kaše

  +

  Zobene kaše su više od klasika za doručak. Martha poziva stručnjakinju za zrnje i vlasnicu mlina, Amber Lambke, da podijeli svoje obimno znanje. Slijede dva ukusna recepta, uključujući onaj s blitvom i ricottom i kaubojske kekse.

 • 9

  Kakao

  +

  Bez kakaa ne bi bilo čokolade, a što bi bilo s nama bez tog magičnog sastojka? Marthi se u kuhinji pridružuje stručnjakinja za čokoladu, Amy Guittard, koja dijeli svoje znanje o kakau. Martha pokazuje svoj ukusni crni kruh s kakaom i kavom i čokoladnu charlottu.

 • 10

  Grožđe

  +

  Martha poziva farmera i stručnjaka, Lena Barrona, da demistificira različite vrste grožđa, voća koje se cijeni svuda u svijetu. Martha će pripremiti dva izuzetna recepta s grožđem: vječnu vinarsku focacciu i Concord torticu.

 • 11

  Bademi

  +

  Bademi se danas pojavljuju u svemu, od mlijeka do maslaca. Martha poziva stručnjakinju za bademe, Priscillu Martel, da nas poduči o tom svestranom orahu. Tu su i dva posebna recepta: sladoledna torta s hrskavim bademima i starinski desert zvan blancmange.

 • 12

  Mlijeko iz smočnice

  +

  Neki od omiljenih Marthinih recepata pripremljeni su s mlijekom iz smočnice, mliječnim proizvodima koji stoje na polici i omogućuju pekarima praviti slastice bez odlaska u trgovinu. Martha poziva stručnjakinju Holley Grainger da podijeli svoje tajne.

 • 13

  Bobice

  +

  Stručnjakinja za bobičasto voće, Franca Tantillo, pridružuje se Marthi da je poduči sve o uzgojenim i divljim bobicama. Zatim će Martha pokazati kako bobice zaista sve čine boljim kroz dva recepta: svečanu “bandannu” od borovnica i drobljenac od malina i ogrozda.

Recepti