Mala pariška kuhinja Rachel Khoo

Sažetak

U šest nastavaka serije Rachel priprema sve, od jednostavnih, laganih objeda do spektakularnih večera za sladokusce. Rachel je i vodič po skrivenim dijelovima Pariza, upoznaje gledatelje s tržnicama i trgovinama gdje kupuje najbolje namirnice i pritom nas upoznaje sa šarmantnim ljudima.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Muffini croque madame

  +

  U ovom očaravajućem programu otvaranja, Rachel sprema jedinstvene slastice, kupuje u marokanskom dijelu najstarije tržinice hrane u glavnom gradu i istražuje krovove grada kako bi pronašla med pariških pčela.

 • 2

  Baget

  +

  U ovoj vodenoj epizodi, Rachel priprema s vrhunskim pariškim pekarom, vrhunske baguete, dodaje svoju notu tradicionalnom goveđem bourguignonu i stvara neodoljivi čokoladni kuglof sa slanom karamelom.

 • 3

  Čorba

  +

  U ovoj epizodi, Rachel se okreće klasičnom francuskom cassouletu pretvarajući ga u juhu i peče raskošan, ali neobičan kolač od pistacija i kozjeg sira. Posjećuje i Rungis, najveće svjetsko tržište veleprodaje hrane, kako bi pripremila tatarski biftek za skupinu zahjtevnih francuskih mesara.

 • 4

  Meringue tortice od grejpa

  +

  U ovoj epizodi, Rachel sprema ljepljivu piletinu, presvučenu nježnom lavandom i limunovom glazurom. Svoju paštetarsku vještinu prikazuje s hrpom slatkih tartova od grejpa i papra. U stilu prave Parižanke, Rachel putuje u francuski primorski gradić Trouville.

 • 5

  Plutajući otoci

  +

  Spisateljica Rachel Khoo koja se rodila u Croydonu prikazuje nam svoju ljlubav prema pariškoj kuhinji.

 • 6

  Quiche Lorraine

  +

  U ovom programu poslužuje klasični quiche lorraine s bogatim kremastim punjenjem koji se topi u ustima. Ispunjava si želju i sama izrađuje crepes palačinke kod pariškog uličnog prodavača, kako bi proizvela najpoznatiju i najdražu užinu u gradu.