Ljubav prema hrani

Ljubav prema hrani

Sažetak

Nadahnut multikulturalnom metropolom i njezinom raznolikom kulinarskom kulturom kakva je Istanbul, Gabriele stvara fuziju svjetske kuhinje uz pomoć lokalnih namirnica i vlastite kreativnosti.

Epizode

  • 1

    Gozba s đumbirom i komoračem

    +

    Zvijezde današnje gozbe bit će đumbir i komorač. Jelovnik se sastoji od cevichea od lokarde, janjetine s pireom od komorača i kockica jabuke s đumbirom.

  • 2

    Zabava u tavi

    +

    Danas Gabriele priprema zdrava i ukusna pržena jela. Na jelovniku je juha od batata s artičokom, pikantni pesto od inčuna i peršina i žele bomboni od sezonskog voća i bosiljka.

  • 3

    Miris anisa

    +

    Danas je Gabrieleova kuhinja puna okusa anisa. Jelovnik se sastoji od juhe od celera s anisom, guacamolea i dimljenog lososa i ribe s rakijom i komoračem.

  • 4

    Kućna zabava

    +

    Ako planirate kućnu zabavu s prijateljima možete pripremiti jelovnik pun iznenađenja s jelima koja će vam Gabriele danas predložiti. Sastoji se od mini-pizza, goveđih obraza i tjestenine pečene na niskoj temperaturi i lažnog sladoleda.

  • 5

    Tradicionalna čuda

    +

    Danas ćemo napraviti čuda s tradicionalnim okusima. Jelovnik se sastoji od mrkve s tostiranim kimom i rujem, salatom od mandarine, krišaka kruške i molase od grožđa i kruha s kozjim sirom i pudinga s jagodama i kremom od bjelanjaka.

  • 6

    Ukusne tjestenine

    +

    Danas ćemo većinom koristiti metodu gnječenja. Jelovnik se sastoji od peršina s telećim odreskom i inčunima, bombicama od parmezana i zgnječenog kozjeg sira na kruhu.

  • 7

    Lokalni dodir

    +

    Danas će Gabriele ponovno raditi čuda u kuhinji dajući svoj štih jelima svjetske kuhinje. Jelovnik se sastoji od lisnatog tijesta s lignjama, brancina s narančom u složencu i deserta s limunom.

  • 8

    Krana za kraljeve

    +

    Danas će Gabrieleova kuhinja pozeleniti jer će pripremiti gozbu dostojnu kralja. Jelovnik se sastoji od salate od krastavaca s pečenom ciklom, kuhanog povrća i pečenih odrezaka.

  • 9

    Voće, povrće i sir

    +

    Danas ćemo se najesti voća, povrća i sira. Jelovnik se sastoji od crvenog voća s pireom od manga, povrtne torte s komadima mesa i lisnatog tijesta punjenog sirom.

  • 10

    Iznenađujući okusi Anatolije

    +

    Danas ćemo zapanjiti ljubitelje morskih plodova i talijanskih sireva. Jelovnik se sastoji od paprike, morskih plodova, salate s mocarelom i začinskim biljem i lizalica od sladoleda umočenih u čokoladu.

  • 11

    Danas je gozba

    +

    Danas je gozba. Prvo ćemo otići u ribolov, zatim ćemo pripremiti sjajno jelo s vrhunskom janjetinom. Na kraju ćemo zasladiti s kandiranim lješnjacima.

  • 12

    Magični dodir klasičnim okusima

    +

    Danas ćemo se dotaknuti klasičnih okusa. Jelovnik se sastoji od lažnog burgera, okruglica od krumpira s pastom od maslina i želea od naranče s klinčićem.

  • 13

    Ukusno i šaroliko

    +

    Današnja Gabrieleova kuhinja je veoma šarena i puna okusa. Gabriele će pripremiti juhu punu povrća sa zelenim listovima, puding pun crvenog voća i kreativni rižoto.

  • 14

    Iznenađujući okusi

    +

    Danas će Gabriele pripremiti zbunjujuću pitu, nevjerojatnu juhu i fenomenalan objed s Dalekog istoka. Vruća i slatka gozba vas čeka.

  • 15

    Izuzetni recepti

    +

    Danas će Gabriele pripremiti praktične i ukusne obroke u nevjerojatnim receptima. Jelovnik se sastoji od jaja s junećim jezikom, pitom od špinata i lukom bisercem te sladoleda od limuna.

  • 16

    Gozba za pamćenje

    +

    Danas će Gabriele panna cotti dati poseban okus dodajući joj tursku kavu. Kasnije će pripremiti pitu s peršinom i jednostavnu piletinu s češnjakom i povrćem.

  • 17

    Zadivi svoje prijatelje

    +

    Danas se Gabriele pred kamerama pojavljuje s nevjerojatnim jelima koje ćete pripremati s ponosom i za koja ćete dobiti pohvale. Jelovnik se sastoji od pohanih banana sa sladoledom, gratinirane brokule i krumpira i palačinaka s ribizom i gljivama.

  • 18

    Više nego što gosti očekuju

    +

    Gabriele govori o delikatesama koje vaš stol čine posebno bogatima za goste. Šareni jelovnik sastoji se od pečenih mesnih okruglica sa sirom halloumi, salate iceberg s umakom od jaja i malina i brownieja.

  • 19

    Okusi iz palače

    +

    Danas Gabriele priređuje švedski stol u svojoj kuhinji. Cijenjena janjetina, pastrima – jedinstveno jelo iz Anatolije u sir halloumi s Cipra zvijezde su današnjeg objeda.

  • 20

    Ukusni zalogajčići

    +

    Danas će nam Gabriele pokazati da zalogajčići mogu biti jednako ukusni kao i glavna jela. Između ostaloga to su slana torta od sira, vruća piletina i drobljenac od jabuke.