Shane Delia

Shane Delia

Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Također je i televizijski voditelj, voditelj vlastitih TV emisija Spice Journey i Recipe For Life, autor knjiga Maha Middle East 
Home Cooking i Spice Journey: Adventures in Middle Eastern Cooking i ambasador dobrotvornih organizacija.

Na njegov stil kuhanja utjecali su klasični treninzi, ali i ljudi s kojima dijeli život i kuhinju. Shane je odrastao u velikoj malteškoj obitelji u kojoj je hrana bila puno više od običnog obroka - šansa da se ljudi okupe i jedu uz ljubav. Pod utjecajem niza njegovih predaka koji su se profesionalno bavili hranom, Shane je shvatio da će svoju ljubav prema hrani i gostoljubivosti možda moći pretočiti u karijeru.

U dobi od 21 godine, Shane je imenovan sous chefom Eleonore's u Chateau Yering u dolini Yarra. U veljači 2003. unaprijeđen je u glavnog kuhara jednog od najboljih hotelskih hotela u državi Victoria i člana prestižnog lanca Relais Chateaux.

Otvarajući svoj prvi restoran s dugogodišnjim prijateljem i poslovnim partnerom Georgeom Calombarisom, Shane je očarao posjetitelje svojom novom bliskoistočnom kuhinjom i gostoprimstvom. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava goste svojim večerama i dočekuje ih na topao način na koji to rade i arapski domaćin. Njegova ljubav prema hrani i obitelji u središtu je onoga što Maha Bar and Grill čini izvanrednim.

 
  • Dimljeni humus sa šampinjonima i bademimaRecepti
    Dimljeni humus sa šampinjonima i bademima

    Ovaj recept bi se trebao početi pripremati dan unaprijed. Ocijedite i isperite slanutak. Stavite ga u veliku tavu s mrkvom, lukom, pola količine češnjaka i dovoljno hladne vode da to pokrije. Pusti...

  • Malabi (izraelski mliječni puding)Recepti
    Malabi (izraelski mliječni puding)

    Vrijeme hlađenja: 3 sata U malu posudu stavite 125 ml kokosovog mlijeka te dodajte kukuruzno brašno i ružinu vodicu. Miješajte smjesu dok ne postane konzistentna te posudu odložite sa strane. Stav...

  • Chraime (pikantna marokanska riba)Recepti
    Chraime (pikantna marokanska riba)

    Vrijeme pripreme: 1 sat Za ukiseljeni crveni luk: prepolovite i narežite luk što je moguće tanje (ja koristim ribež) pa ga stavite u zdjelu. Pomiješajte ocat, šećer, sol i toplu vodu u drugoj zdjel...

  • Mrkve glazirane melasom od rogača s tostiranim lješnjacimaRecepti
    Mrkve glazirane melasom od rogača s tostiranim lješnjacima

    Napunite pola veće posude vodom pa neka zakipi na jačoj vatri. Stavite mrkve, listove lovora, češnjak i veći prstohvat soli. Kuhajte 5 - 6 minuta ili dok nije sve kuhano. Stavite posudu u zdjelu hla...