Sara La Fountain

Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj. Otada je snimila nekoliko emisija namijenjenih kulinarstvu i životnom stilu.

  • Sirova torta od čokolade i bobicaRecepti
    Sirova torta od čokolade i bobica

    Priprema: 1. Početi s koricom. Samljeti bademe i datulje. Dodati pahuljice kokosa i djevičansko kokosovo ulje. Utisnuti smjesu jednako u okrugli lim. 2. Pripremiti punjenje. Natopiti indijske ora...

  • Bakalar u miso marinadiRecepti
    Bakalar u miso marinadi

    Priprema: 1. Pripremiti juhu od gljiva potapanjem gljiva u kipuću vodu. 2. Pomiješati sastojke za miso marinadu i namočiti bakalar najmanje 2 sata. Okus će biti jači ako ga ostavite da se namače...

  • Puding od kave i kardamomaRecepti
    Puding od kave i kardamoma

    Priprema: 1. Narezati pletenicu i rasporediti kriške ravnomjerno na lim. Dodati odozgo komade maslaca. 2. Pomiješati šećer, grožđice, sjemenke vanilije, žumanjke, kiselo i slatko vrhnje, mlijeko,...

  • Jarebica s rižotom od cikleRecepti
    Jarebica s rižotom od cikle

    Priprema:1. Dobro isprati meso hladnom vodom. Ubaciti par svježih listova kadulje i malo maslaca pod kožu. Utrljati maslac i sol u meso i uviti ga u slaninu. Popeći meso u tavi na ulju i maslacu dok...