
Rudolph van Veen
Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.
Više je puta pobjeđivao na nacionalnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima. U domovini je osvojio četiri prve nagrade na natjecanju Zilveren Koksmuts, a kao član nizozemskih kulinarskih timova, osvajao je nagrade na natjecanjima u Frankfurtu, Sydneyju, Londonu i Singapuru.
Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Rudolf vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen.
ReceptiSchwarzwald torta
Korak 1: napravite džem od višanja Izvadite koštice iz višanja. Polovinu višanja zajedno s javorovim sirupom pasirajte ručnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pire u posudu i umiješajte chia sjemenke...
ReceptiBiskvit (plata s voćem)
Korak 1: pripremanje Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Izvažite jaja, uključujući ljusku jajeta. To će rezultirati težinom od približno 400 grama. Brašn...
ReceptiČokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Korak 1: topljenje želatine Namočite želatinu u hladnoj vodi dok listovi ne omekšaju. Korak 2: napravite sljez Bjelanjke s 50 grama šećera lagano umutite mikserom. U loncu zakuhajte 200 grama šećer...
ReceptiMedvjeđi kolači
Korak 1: izrada kalupa Na komadu kartona nacrtajte glavu medvjeda. Izrežite karton po crtežu. Korak 2: pravljenje tijesta Umijesite maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, sol, kakao u prahu i brašno...