Rachel Allen

Rachel Allen

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.

Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta. 

Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje. 
  • Salata od komorača, grejpfruta i feteRecepti
    Salata od komorača, grejpfruta i fete

    Kako biste ogulili grejpfrut, prvo odrežite vrh i dno svakoga, taman da zarežete do mesa. Stavite grejpfrut na tanjur (da ne izgubite sok) i, rabeći mali oštri nož, ogulite kožu prateći zaobljenost...

  • Pogačice od siraRecepti
    Pogačice od sira

    Prethodno zagrijte pećnicu na 220C (420F), plinsku na 7. Posipajte lim za pečenje brašnom. Prosijte brašno, prašak za pecivo, sol, kajensku papriku i sodu bikarbonu u zdjelu i promiješajte rukama....

  • Pirjani goveđi odresci uz Toskanski keljRecepti
    Pirjani goveđi odresci uz Toskanski kelj

    Prethodno zagrijte pećnicu na 170°C (325°F), plinsku na 3. Stavite vatrostalnu zdjelu ili tavu koja može u pećnicu na srednje jaku vatru te dodajte maslinovo ulje. Začinite goveđe odreske i slanin...

  • Pečeni bakalar s bijelim grahom i chorizo pireomRecepti
    Pečeni bakalar s bijelim grahom i chorizo pireom

    Natrljajte bakalar s malo maslinova ulja, začinite solju i paprom i ostavite po strani. Ocijedite namočeni grah i stavite ga u tavu. Prekrijte hladnom vodom, stavite na jaku vatru i dajte da zakip...