Pavel Pavlov

Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama.

Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. 

Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije. 
  • Poljubac torta s kremom „Namelaka“Recepti
    Poljubac torta s kremom „Namelaka“

    Način pripreme: 1. Za oblatne poljubac torte istucite bjelanjke mikserom. Postupno dodajte kristalni šećer. Kada dobijete snijeg, dodajte i šećer u prahu te ponovno miksajte. Obojite smjesu ružičas...

  • Francuski makaroni s različitim kremamaRecepti
    Francuski makaroni s različitim kremama

    Način pripreme: 1. Za makarone pomiješajte bademovo brašno i šećer u prahu te ih prosijte.   2. Bjelanjke izmiksajte mikserom. Kad se oblikuje pjena, postupno dodajte kristalni šećer. Kad pj...

  • Kuglice s crnom čokoladom i rumomRecepti
    Kuglice s crnom čokoladom i rumom

    Način pripreme:Zagrijte vrhnje, dodajte rum i glukozu, pričekajte da zakipi i tom vrućom smjesom zalijte crnu čokoladu. Pričekajte da se rastopi pa istucite mikserom. Dodajte maslac pa istucite pon...

  • Kuglice od mliječne čokolade i likeraRecepti
    Kuglice od mliječne čokolade i likera

    Način pripreme:Zagrijte vrhnje s glukozom i likerom. Prelijte mliječnu čokoladu. Čim se rastopi, izmiksajte mikserom.  Dodajte maslac i ponovno miksajte. Stavite smjesu u hladnjak da se stisne...