Nina Babić

Nina Babić

Nina dolazi iz marketinške branše. 1999. otišla je u New York gdje je stekla znanje iz klasičnog oglašavanja, a zatim je prešla na nove medije, radeći za klijente poput MTV-a, VH1 i Women Management. Nakon 11. rujna, počela je raditi u neprofitnom sektoru.

Po povratku u Beograd, pridružila se tvrtki trans: east studio kao brand strateg i kreativni direktor. Radila je na globalnim strategijama i integriranim komunikacijama za klijente poput Davidoffa i Inteko nekretnina sa sjedištem u Moskvi. Tri godine je bila izvršna direktorica Belgrade Design Weeka. Radila je i na rebrandingu i rekonceptualizaciji magazina MS (Marketing Srbija), čiji je bila i glavni urednik prije nego je postala kreativni direktor prve srpske koncept trgovine, Supermarketa. Supermarket je dobio svjetsku pažnju i objavljen je u preko 90 časopisa širom svijeta. Jedna je od osnivačica Mikser festivala, jednog od vodećih događaja kreativne industrije u regiji. Sudjelovala je u časopisima i novinama poput Prestup, Genius Domus, Politika, Vino & Fino. U časopisu Elle, dvije je godine pisala kolumne Mademoiselle i Chez Nina.

Strast prema slastičarstvu konačno je nastavila 2015. godine te osnovala svoju slastičarnicu u francuskom stilu - Gdja Mirkov, koja je sada etablirana destinacija za ljubitelje slastičarstva. Njezina se filozofija temelji na poštivanju francuske tradicije, koriste se samo najbolji sastojci i stvaraju peciva s odvažnim okusima. Nina također održava male slastičarske radionice za profesionalce i ljubitelje slastičarstva, podučavajući klasične francuske tehnike slastičarstva.

  • Klafuti (clafoutis) s kruškamaRecepti
    Klafuti (clafoutis) s kruškama

    Način pripremanja: 1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte brašno i nastavite mutiti dok smjesa ne postane gusta i glatka, na...

  • Panakota s crumbleom i kremom od marakujeRecepti
    Panakota s crumbleom i kremom od marakuje

    Način pripremanja: 1. Stavite želatin u zdjelicu i dodajte 3 žlice hladne vode da odstoji bar 10 min. 2. Zagrijte vrhnje i šećer u lončiću, miješajući povremeno da ne zagori. Dovedite do ključa...

  • Kolač "Pavlova" s malinamaRecepti
    Kolač "Pavlova" s malinama

    Način pripreme: 1. Stavite bjelanjak u zdjelicu miksera. Započnitemutiti na srednjoj brzini dok smjesa ne bude bijela i pjenasta. 2. Dodajte šećer žličicu po žličicu. Kada je sav šećer dodan, po...

  • Baskijski kolač s makomRecepti
    Baskijski kolač s makom

    Način pripreme: 1.U zdjelici miksera pomiješajte mekani maslac sa smeđim šećerom, soli i bademovim brašnom. Miksajte širokom miješalicom na visokoj brzini oko tri minute dok smjesa ne bud...