Koristimo kolačiće kako bismo unaprijedili našu ponudu, personalizirali oglašavanje i zapamtili vaše preferencije. Ukoliko nastavite koristiti s pretragom na ovoj web stranici podrazumijeva se da prihvaćate pravila kolačića naše web stranice. Za više informacija ( npr. kako onemogučiti kolačiće ) molimo vas da posjetite naša pravila kolacica

Ok
advertisement
Nadia i Merijn

Nadia i Merijn

Nadia i Merijn

Nadia Zerouali (1975.) i Merijn Tol (1972.) poznat je duet u kulinarskom svijetu. Uz činjenicu da su zasluženo stekle svoju reputaciju, one su veoma poznate i po svojim kuharicama o arapskom utjecaju na mediteransku kuhinju. Ove su dame dosta putovale, učeći od lokalnog stanovništva o kulinarskim tradicijama raznih zemalja da bi, po povratku kući, stečeno znanje pretvorile u nove recepte.

Nadia je rođena na istoku Nizozemske, u skladnoj marokanskoj obitelji u kojoj su dvije najvažnije stvari bile dobra hrana i dobro obrazovanje. Vrlo je rano shvatila da želi kulinarsku karijeru.

Merijnina ljubav prema hrani također vuče korijene iz netipične nizozemske obitelji koja je sama uzgajala svoje povrće i začinsko bilje. Tijekom studiranja u Amsterdamu razvila je vlastiti kulinarski stil. Različiti kulturni utjecaji Amsterdama bili su joj prava inspiracija. U marokanskim i turskim trgovinama pronalazila je nove sastojke. Ubrzo je postala ovisnik o kuhanju i hrani.

Zajedno predstavljaju svoju verziju arapske kuhinje. Ovim dvjema damama objed je bit. On spaja ljude, funkcionalno i emocionalno, kulturno i društveno. Put k nečijem srcu ide preko želuca... Bez obzira na to kojem narodu pripadate, jezik hrane univerzalan je.