Michela Chiappa

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

 

Zahvaljujući svom talijanskom odgoju od strane oca Graziana, koji potječe iz Talijanske regije Parma, i majke Paole, koja potječe iz Emilie Romagne regije blizu Piacenze, 30-godišnjakinja priča sa pravim talijanskim naglaskom.

 

„Rođena sam u Merthyru Tydfilu i živjeli smo tamo do moje šeste godine nakon čega smo se preselili na farmu u dolini izmedju Merthyra i Aberdera“.

„Živjeli smo u kući kraj mojeg strica, a na kraju ulice su živjeli baka i deda tako da je to bio pravi talijanski odgoj“.

 

Nakon što se ove godine udala za svog supruga Dana, Michela sada živi u studentskoj četvrti u Cardiffu gdje njezin muž vodi cafe  „The College House“ koji radi samo za vrijeme trajanja semestra na fakultetima. Unatoč muževom podrijetlu ona se čvrsto drži talijanskih karakteristika u cafeu.

„Nisam školovana kuharica i nikad nisam radila ništa slično, ali sam mislila da ja to mogu samo ako hoću. Radim ono što znam i nadam se da to radim dobro. Ne gledam previše kulinarske programe, ali sam oduvijek bila veliki fan Jamie Olivera. Za mene, kuhanje bi trebalo biti jednostavno tako da svatko može nešto skuhati“.

 

Michelin kućni „show“ pokazuje da nije sve u ukusnim jelima poput lazanja i tjestenine - nego pokazuje obiteljska okupljanja gdje njene sestre Emi i Romina također spravljaju nešto ukusno dok Graziano daje svoje mišljenje.

 

Mislim da je vrlo važno naučiti kuhati u mlađoj dobi. Imam mnogo prijatelja koji se boje napraviti čak i jaja, ali kuhanje i jedenje je oduvijek bilo dio moga života. Ja se uvijek vodim prema onoj što mi trbuh kaže - to spravljam.  

 • TiramisuRecepti
  Tiramisu

  Postupak 1. Pripremite kremastu smjesu: odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke sa šećerom u zdjeli ili električnim mikserom dok ne postane kremasto i prozračno. U velikoj zdjeli čvrsto...

 • Bruschette s celerom i limetomRecepti
  Bruschette s celerom i limetom

  Postupak 1. Narežite ciabattu ili francuz na dijagonalne kriške debele 1,5 cm. Tostirajte ih da dobiju zlaćanu boju i budu hrskavi. To možete učiniti u tosteru ili možete kruh poškropiti maslinovi...

 • Njoki u umaku pestoRecepti
  Njoki u umaku pesto

  Postupak 1. Zagrijte veliki lonac slane vode na jakoj vatri. Ubacite neoguljene krumpire i kuhajte ih dok ne omekšaju. To može potrajati od 30 minuta do 1 sat, ovisno o veličini krumpira. Kuhani s...

 • Parmigiana s patlidžanimaRecepti
  Parmigiana s patlidžanima

  Postupak 1. Stavite sloj patlidžana na tanjur. Posolite i pokrijte kuhinjskim ubrusom. Nastavite s novim slojem i tako redom dok ne potrošite sve kriške patlidžana, a završite kuhinjskim ubrusom....