
Maksut Aşkar
Maksut pripremu hrane smatra umjetnošću, a osobu koja je priprema umjetnikom u potrazi za idealom okusa. On tradicionalne recepte i metode pripreme hrane koje smo naučili od naših majki i baka modernizira u skladu sa suvremenom kulturom jela i pića i donosi nam novu generaciju tradicionalnih recepata turske kuhinje.
ReceptiČešnjak s bitter čokoladom
Priprema: Skinite ljuske s glavice češnjaka velikih češnjeva. Upalite vatru, stavite mlijeko u jednu posudu. Dodajte šećer. Miješajte da se šećer u mlijeku lakše otopi. Očišćene češnjeve češnjaka...
ReceptiUmak od jogurta sa sumakom i ciklom
Priprema: Dvije cikle narežite na četvrtine i iscijedite sok u sokovniku za čvrsto voće. Sok cikle stavite u tavu i ostavite da vri dok se količina ne smanji za jednu trećinu. U...
ReceptiLimunada s ciklom
PRIPREMA: Dva limuna ogulite u obliku traka. Iscijedite pet limuna. Sok limuna i dijelove kore stavite u blender. Dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete gust pire. Propasirajte pire u p...
ReceptiCrni grah s maslinovim uljem i brbavicama
Priprema: Ostavite brbavice da odleže u posudi vode u koju ste dodali morsku sol. U lonac stavite maslinovo ulje. Brbavice koje su odležale u vodi stavite u lonac i kuhajte na laganoj vatri. Ako...