Kiran Jethwa
Kiran Jethwa ambiciozan je kenijski kuhar rođen u Nairobiju. Majka mu je Engleskinja, a otac Indijac i prepletanje ovih dviju kultura u njegovu životu jasno se može vidjeti u njegovu stilu kuhanja. Nakon što je diplomirao hotelijerski menadžment u Manchesteru, putovao je širom svijeta, od SAD-a, preko Italije, Francuske, Južne Afrike, Jugoistočne Azije, Južne i Srednje Amerike, sve do Australije, ne bi li oblikovao svoje profesionalne sposobnosti i proširio kulinarske vidike. Kada se putovanja kombiniraju s odrastanjem u kući gdje je hrana uvijek bila veoma važna, dolazi se do korijena njegova sveobuhvatnog poznavanja kulinarskog svijeta.
Kao profesionalni kuhar, Kiran je proveo puno vremena putujući i istražujući svijet, tražeći avanturu gdje god je to moguće. Tako je jednom prilikom malim brodom plovio iz Cape Towna u Brazil s nekoliko prijatelja. Kiran je aktivna i dinamična osoba i mnogo slobodnog vremena provodi na ragbijskom terenu gdje također ima nekoliko dostignuća kojima se može pohvaliti.
Recepti Okrenuti kolač s breadfruitom
Način pripreme: 1. Izdubite polovicu breadfruita, ali sačuvajte koru koja će poslužiti kao kalup za pečenje. Plod narežite na komade, očistite ga od tvrdih dijelova i uklonite sjemenke tako da ih...
Recepti Marinirana španjolska skuša
Način pripreme: 1. Filetirajte skušu i odstranite kožu. Narežite filet na tanke komade, gotovo prozirne, tako da oštrim nožem po dijagonali režete meso. 2. U duboki tanjur iscijedite limunov sok,...
Recepti Pečeni punjeni patlidžani s tilapijom i umakom od limuna
Način pripreme: 1. Operite i osušite patlidžane. Dva patlidžana ispecite na vatri, sa svih strana. Preostala četiri patlidžana prerežite na polovice, ali ne sasvim do peteljke. Izdubite unutrašnjos...
Recepti Panirane školjke na mousseu od cvjetače i prženih indijskih oraščića
Način pripreme: 1. Školjkama uklonite ljušture. Meso narežite na kriške. 2. Narežite luk na sitno, a češnjak na tanke kriške. Poriluk i paprike narežite na vrlo tanke trakice i promiješajte. 3. U...