Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver odrastao je u obiteljskom restoranu u Essexu. Sada ima nekoliko restorana, četvero djece, jedanaest objavljenih knjiga, nekoliko televizijskih emisija i najpoznatiji je britanski kuhar.

Njegov prvi televizijski serijal osvojio je nagradu BAFTA-e za najbolju TV-seriju. Poslije otvara restoran za podučavanje mladih bez posla i obrazovanja kulinarskim vještinama. Praćen kamerama, izgradio je uspješnu poslovnu i dobrotvornu organizaciju.

Jamiejeva kuhinja postala je golem hit, a emitirana je u više od četrdeset zemalja.

Već popularan Jamie se posvetio novomu zadatku – obrazovati i motivirati djecu da se zdravo hrane. Kampanja Bolja prehrana prisilila je britansku vladu da odvoji 280 milijuna funti za bolju prehranu u školama.

Istodobno Jamie radi kao stručni savjetnik u supermarketima, dizajnira kuhinje, radi kao kuhar u Ulici Downing, gostuje u emisijama Opre Winfrey i Jaya Lena i dobitnik je ugledne nagrade TED 2010. godine.

Jamie Oliver sada radi za najbolji europski kulinarski kanal, 24Kitchen.

  • Odrezak i stilton pita Warwicka DavisaRecepti
    Odrezak i stilton pita Warwicka Davisa

    Narežite govedinu na komade od 2.5cm, a zatim posipajte brašnom i s malo morske soli i crnog papra. Pokapajte 2 žlice ulja u veliku tavu na vatri srednje jačine i popržite govedinu sa svih strana....

  • Vrhunska pečena piletina u caesar salatiRecepti
    Vrhunska pečena piletina u caesar salati

    Za rasol, prepržite zrna papra i sjemenke komorača u velikoj posudi  na jakoj vatri 1 minutu, a zatim dodajte jabučni sok, morsku sol, timijan i lovor. Umrvite sušeni čili pa neka zakipi, a za...

  • Veganska M´HannchaRecepti
    Veganska M´Hanncha

    Skuhajte ječmenu kašu u skladu s uputama na pakiranju, a onda je ocijedite Operite tikvu, a zatim je oprezno prerežite napola po dužini te maknite sjemenke. Ogulite luk i češnjak te uklonite sjeme...

  • Kuzi od patlidžana Joanne LumleyRecepti
    Kuzi od patlidžana Joanne Lumley

    Prethodno zagrijte pećnicu na 180ºC/350ºF/ plinsku na 4. Ogulite patlidžane, raščetvorite one veće po dužini i prepolovite one manje, a zatim ih stavite na lim za pečenje s morskom solju, crnim pa...