Jamie Oliver
Jamie Oliver odrastao je u obiteljskom restoranu u Essexu. Sada ima nekoliko restorana, četvero djece, jedanaest objavljenih knjiga, nekoliko televizijskih emisija i najpoznatiji je britanski kuhar.
Njegov prvi televizijski serijal osvojio je nagradu BAFTA-e za najbolju TV-seriju. Poslije otvara restoran za podučavanje mladih bez posla i obrazovanja kulinarskim vještinama. Praćen kamerama, izgradio je uspješnu poslovnu i dobrotvornu organizaciju.
Jamiejeva kuhinja postala je golem hit, a emitirana je u više od četrdeset zemalja.
Već popularan Jamie se posvetio novomu zadatku – obrazovati i motivirati djecu da se zdravo hrane. Kampanja Bolja prehrana prisilila je britansku vladu da odvoji 280 milijuna funti za bolju prehranu u školama.
Istodobno Jamie radi kao stručni savjetnik u supermarketima, dizajnira kuhinje, radi kao kuhar u Ulici Downing, gostuje u emisijama Opre Winfrey i Jaya Lena i dobitnik je ugledne nagrade TED 2010. godine.
Jamie Oliver sada radi za najbolji europski kulinarski kanal, 24Kitchen.
Recepti Odrezak i stilton pita Warwicka Davisa
Narežite govedinu na komade od 2.5cm, a zatim posipajte brašnom i s malo morske soli i crnog papra. Pokapajte 2 žlice ulja u veliku tavu na vatri srednje jačine i popržite govedinu sa svih strana....
Recepti Vrhunska pečena piletina u caesar salati
Za rasol, prepržite zrna papra i sjemenke komorača u velikoj posudi na jakoj vatri 1 minutu, a zatim dodajte jabučni sok, morsku sol, timijan i lovor. Umrvite sušeni čili pa neka zakipi, a za...
Recepti Veganska M´Hanncha
Skuhajte ječmenu kašu u skladu s uputama na pakiranju, a onda je ocijedite Operite tikvu, a zatim je oprezno prerežite napola po dužini te maknite sjemenke. Ogulite luk i češnjak te uklonite sjeme...
Recepti Kuzi od patlidžana Joanne Lumley
Prethodno zagrijte pećnicu na 180ºC/350ºF/ plinsku na 4. Ogulite patlidžane, raščetvorite one veće po dužini i prepolovite one manje, a zatim ih stavite na lim za pečenje s morskom solju, crnim pa...