Hidde de Brabander
Hidde de Brabander (1980) je kao mali želio dugo vremena postati umjetnik, ali s 14 godina odlučio je postati slastičar. Bio je inspiriran slastičarom iz ulice i odlučio je upisati školu za slastičara, ne znajući zapravo što ga očekuje.
Međutim, znao je da slastičari i umjetnici imaju neke zajedničke stvari: kao slastičar cijelo vrijeme radite sa okusima, aromama, bojama i teksturama koje vam daju da izvučete ono najboje u slasticama, kolačima ili bombonima. I tako je Hiddeov san iz djetinstva postao stvarnost.
Nakon što je radio u vrhunskim slastičarnama i čokolaterijama te mnogim uglednim restoranima, De Brabander je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i osnovati svoju vlastitu tvrtku. U svom restoranu „Dreams of Magnolia“ (poznat kao i slastice za odrasle) može najbolje u jelima kombinirati svoje znanje i iskustvo. Nedavno je postao i jedan od kuhara na „24Kitchen“.
Hidde je konačno postao poznat po svom savršenom „nugatu“ koji se može pronaći u svim okusima i kombinacijama. Jedna od njegovih najvećih karakteristika je kombinacija raznih okusa, a osim „nugata“ Hide također odlično radi makarone, kolače, bombone i još mnogo toga.
Na „24Kitchen“ Hidde je već bio u „showu“ Nizozemski slastičari, a nedavno je započeo i svoj vlastiti show : „De Brabander Bakes“ . Svaka epizoda započinje nekom osnovnom tehnikom, koja se zatim nadograđuje i pretvara u savršena jela.
ReceptiBretonski flan s kavom, slaninom i bananom
Priprema: Klasični flan Zagrijte pećnicu na 190 °C. Miješajte žumanjke s malo mlijeka, jajima, šećerom i krumpirovim škrobom dok ne dobijete glatku smjesu. Zakuhajte mlijeko. Vruće mlijeko umiješ...
ReceptiNugat od curryja u prahu s indijskim oraščićima i ledeno hladnim lassijem
Priprema: Nugat od curryja u prahu Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite indijske oraščiće oko 20 minuta, tako da budu zlatno-smeđi iznutra. Zakuhajte vodu sa šećerom i glukoznim sirupom na temperat...
ReceptiKlasični nugat Montélimar
Za dva velika kalupa Priprema: Klasični nugat Montélimar Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite bademe oko 20 minuta, tako da budu zlatno-smeđi iznutra. Zakuhajte vodu sa šećerom i glukoznim sir...
ReceptiDomaća čokolada za čokoladne štangice, mousse od čokolade i čokoladno mlijeko
Priprema: Zagrijte pećnicu na 160 °C. Pecite zrna kakaa približno 12 minuta u pećnici. Potom temperaturu povisite na 180 °C i pecite zrna kakaa približno 12 minuta. Tamna čokolada Ukloni...