Hidde de Brabander
Hidde de Brabander (1980) je kao mali želio dugo vremena postati umjetnik, ali s 14 godina odlučio je postati slastičar. Bio je inspiriran slastičarom iz ulice i odlučio je upisati školu za slastičara, ne znajući zapravo što ga očekuje.
Međutim, znao je da slastičari i umjetnici imaju neke zajedničke stvari: kao slastičar cijelo vrijeme radite sa okusima, aromama, bojama i teksturama koje vam daju da izvučete ono najboje u slasticama, kolačima ili bombonima. I tako je Hiddeov san iz djetinstva postao stvarnost.
Nakon što je radio u vrhunskim slastičarnama i čokolaterijama te mnogim uglednim restoranima, De Brabander je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i osnovati svoju vlastitu tvrtku. U svom restoranu „Dreams of Magnolia“ (poznat kao i slastice za odrasle) može najbolje u jelima kombinirati svoje znanje i iskustvo. Nedavno je postao i jedan od kuhara na „24Kitchen“.
Hidde je konačno postao poznat po svom savršenom „nugatu“ koji se može pronaći u svim okusima i kombinacijama. Jedna od njegovih najvećih karakteristika je kombinacija raznih okusa, a osim „nugata“ Hide također odlično radi makarone, kolače, bombone i još mnogo toga.
Na „24Kitchen“ Hidde je već bio u „showu“ Nizozemski slastičari, a nedavno je započeo i svoj vlastiti show : „De Brabander Bakes“ . Svaka epizoda započinje nekom osnovnom tehnikom, koja se zatim nadograđuje i pretvara u savršena jela.
ReceptiBeze-torta s lješnjacima, lovorom i jabukom
Priprema Beze-kore Zagrijte pećnicu na 190 °C. Sameljite lješnjake, šećer u prahu i brašno. Pjenasto istucite bjelanjak i postupno dodajte šećer. Tucite dok ne dobijete čvrstu pjenu. U bjelanjke...
ReceptiVjenčići s rumom, kompotom od egzotičnog voća i granitom od kokosa
Priprema: Tijesto za vjenčiće U brašnu napravite udubinu te umiješajte šećer, sol, mlijeko, svježi kvasac i jaje. Mijesite te dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok ne dobijete gipko tijesto. Pok...
ReceptiKolač s pastom od badema, pudingom i marelicama
Priprema Pasta od badema Sameljite bademe tako da budu sitni, postupno dodajte šećer, dodajte jaje i miksajte dok ne dobijete lijepu pastu od badema. Tijesto s pastom od badema Miksajte...
ReceptiMeki sladoled od vanilije i sorbet od crvenog voća u hrskavim kornetima
Priprema Jednu zdjelu stavite u zamrzivač. Meki sladoled od vanilije Štapić vanilije prepolovite po duljini. Sastružite sjemenke. Ugrijte mlijeko, vrhnje za šlag i vaniliju. U jednoj zdj...