Hazer Amani

Hazer Amani

Nakon srednje škole, Hazer Amani završio je sociologiju na sveučilištu METU u Ankari, nakon čega se školovao na slavnoj Cordon Blue akademiji u Južnoafričkoj Republici te 4 godine proveo na Cape Wine akademiji. 
Proputovao je svijet, radio u raznim uglednim restoranima te imao prilike učiti od najboljih chefova.
2009. odlučio se vratiti u rodnu Tursku te tamo nastaviti razvijati svoje vještine i znanja. Iste godine osvojio je i nagradu Most Creative Chef.

Amani u kuhinji teži jednostavnosti i autentičnosti, a njegova su jela fuzija različitih svjetskih kuhinja. 
  • Rižoto od crne rižeRecepti
    Rižoto od crne riže

    Priprema: Crnu rižu stavite u posudu, prelijte s toliko mlake vode da je prekrije, dodajte dva prstohvata soli i postavite da tako odstoji oko dva sata. U lonac stavite vodu i zakuhajte. Ubacite v...

  • Riža s plodovima moraRecepti
    Riža s plodovima mora

    Priprema: U lonac stavite tri čaše vode i u nju ubacite dva prstohvata šafranike. Naribajte kurkumu u otprilike istom omjeru i pustite da voda uzavri. Filet brancina stavite na dasku za rezanje i...

  • Riža s pestom i povrćemRecepti
    Riža s pestom i povrćem

    Priprema: Baldo rižu stavite u cjedilo i ispirite je pod mlazom vode dok voda koja izlazi ne postane prozirna, to jest dok riža ne otpusti škrob. Lonac stavite na štednjak, u njega stavite jušnu ž...

  • Mozaični kolač sa sladoledomRecepti
    Mozaični kolač sa sladoledom

    Priprema: Margarin stavite u lonac srednje veličine i ostavite da se rastopi. Dok se margarin lagano topi, u njega dodajte kristal-šećer. Kad se margarin sasvim rastopi, dodajte i kakao i dobro p...