
Gino D'Acampo
Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu.
Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega. Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.
Autor je nekoliko gastronomskih bestsellera, vlasnik lanca restorana s tipičnom i fantastičnom talijanskom hranom te glavna zvijezda nekoliko kulinarskih emisija u kojima putuje Italijom.
Oženjen je Jessicom te ponosni otac troje djece Luciana, Rocca i Miu.
ReceptiTalijanske kobasice i grah uz ciabatta kruh s češnjakom
Zagrijte ulje na jakoj vatri u velikom loncu debeloga dna ili u vatrostalnoj posudi. Dodajte luk, ružmarin, chilli listiće i sol. Pecite oko 12 minuta, povremeno miješajući. Za to vrijeme odlijte viš...
ReceptiSalata od sardina na žaru s rajčicom I bosiljkom
Stavite sardine u plastičnu, staklenu ili keramičku posudu i napravite marinadu. Dodajte ulje, češnjak, kapare, chilli prah i sjemenke koromača. Začinite solju. Dodajte sok limuna. Pokidajte koru limu...