Gino D'Acampo

Gino D'Acampo

Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu.

Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega.  Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.

Autor je nekoliko gastronomskih bestsellera, vlasnik lanca restorana s tipičnom i fantastičnom talijanskom hranom te glavna zvijezda nekoliko kulinarskih emisija u kojima putuje Italijom. 

Oženjen je Jessicom te ponosni otac troje djece Luciana, Rocca i Miu.

 

 

  • Šparoge na dva načinaRecepti
    Šparoge na dva načina

    Šparoge na žaru s poširanim jajima Zagrijte gusanu tavu s rebrima na jakoj vatri 5 minuta. Za to vrijeme na tanjuru prelijete po šparogama dvije žlice ulja. Kad je tava jako zagrijana, dodajte šparog...

  • Obrnuti crumble (drobljenac) od jabukaRecepti
    Obrnuti crumble (drobljenac) od jabuka

    Zagrijte maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Čim se maslac počne pjeniti dodajte jabuke i cimet i kuhajte 2 minute, okrećući jabuke kako bi bile jednoliko prekrivene maslacem. Pospite šećer...

  • Mesne okruglice u aromatičnom umaku od rajčicaRecepti
    Mesne okruglice u aromatičnom umaku od rajčica

    Stavite svinjetinu, govedinu i karamelizirani gusti umak od luka u veliku zdjelu. Dodajte sol. Dobro promiješajte rukama. Uzimajte male količine mješavine i dlanovima oblikujte 24 okruglice iste velič...

  • Teletina na milanski načinRecepti
    Teletina na milanski način

    Na dasci za rezanje, oštrim nožem ostružite svu kožu s vanjske strane kosti svakog od telećeg odreska. Batom za meso, valjkom ili teškom tavom, stanjite odreske na oko 5 mm. Zarežite tri reza u masnim...