Gabriele Sponza

Gabriele Sponza

Gabriele je rođen u Izmiru 1982. godine, a obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je završio kulinarsku umjetnost na Johnson & Wales Universityju. Karijeru profesionalnog kuhara započeo je u Francuskoj radeći u nekoliko poznatih restorana koji su nosioci triju uglednih Michelinovih zvijezda. Nakon toga vratio se u Tursku i postao kuharom u restoranu Clement’s u Istanbulu. Nedugo zatim imao je čast raditi s kuharom Dominicom Jackom u luksuznom hotelu Swissotel The Bosphorus.

Gabriele je počeo svoju karijeru predavača na Kulinarskoj akademiji u Istanbulu i podučavao je menadžment u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Dvije je godine radio i kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Izmiru, na predmetu upravljanje kuhinjom. Trenutačno je predavač na Visokoj školi za primijenjene znanosti Sveučilišta Jozlein.

Godine 2011. Gabrijel dobiva certifikat od Međunarodnog udruženja vrhunskih kuhara (WACS), čime je stekao pravo zastupati Tursku na međunarodnim natjecanjima i biti članom gastronomskih žirija. U međuvremenu snima emisiju o kulinarstvu za kanal 24Kitchen, u kojoj, rabeći lokalne proizvode, angažira maštu i talent ne bi li pripremio zaista neodoljive recepte svjetske kuhinje i ponudio najraznovrsnije okuse.