Francisco Moreira
Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji.
Recepti Mekani kolač od svježeg sira, kreme od marelice i moussea od bijele čokolade
Priprema: Za mousse, zagrijte 100 g poluobranog mlijeka i dodajte 3 listića želatine koju ste prethodno otopili u vodi i ledu. Izlijte smjesu na 200 g bijele čokolade. Dodajte 300 g tekućeg vrhnja,...
Recepti Red velvet s kremom od malina I krem sirom
Priprema: Za kremu od maline, u posudi zagrijte 150 g pulpe maline i 80 g šećera. Promiješajte 1 jaje i 2 žumanjka, zajedno s pulpom maline, i vratite u posudu. Dobro promiješajte i pustite da se zgu...
Recepti Kolač od pistacija, slatke guacamole I zaleđenog pića od bosiljka
Priprema: Za zaleđeno piće od bosiljka, u posudi zagrijte 500 ml vode, 80 g šećera i pustite da proključa. Dodajte 25 g bosiljka. Ugasite vatru, poklopite i pustite da se infuzira. Maknite bosiljak...
Recepti Tropsko žutilo: kolač od banane, ananasa I moussea od manga
Priprema: U posudi zagrijte 100 ml vode i 50 g šećera. Dodajte naribanu koricu limete i ½ ananasa. Poklopite i pustite da se infuzira. Odložite posudu sa strane. Za kolač, u mikseru promiješajte 10...