Filipa Gomes

Filipa Gomes

Filipa Gomes rođena je 10. listopada 1984. u blizini Sintre, u Portugalu,  odakle joj je podrijetlom cijela obitelj.  Do 24. godine, Filipa je živjela u Sintri s roditeljima i bratom. Nakon susreta s ljubavi svog života, seli se u Lisabon.

Imala je sretno djetinjstvo te ga je provodila u voćnjacima, sijenu i s domaćim životinjama - njezini baka i djed bavili su se poljoprivredom i stočarstvom.  Zbog toga je naviknula na izobilje - pružila bi ruku i odrezala rajčicu, jabuke ...

U njezinoj obitelji posebna pažnja uvijek se pridavala hrani. Svi uvijek jedu zajedno, a na kraju večere uvijek dolazi kriška sira i gutljaj crnog vina. Upravo zbog toga,  Filipa kaže da njezina ljubav prema kuhanju proizlazi iz ljubavi prema hrani. No, počela je kuhati relativno kasno, jer dok je živjela s roditeljima nije morala kuhati . Njezina prabaka kuhala je nevjerojatna tradicionalna jela, a otac eksperimentirao s novim. Za svaki godišnji odmor, Filipa bira odredišta prema hrani kojoj će tamo moći kušati. 

Kao tinejdžerka, Filipa je bila punija djevojka i nije uopće razmišljala o kuhanju kao profesiji, zbog čega je na kraju diplomirala marketing i oglašavanje. Danas radi u pet marketinških agencija, vodi svoj svakodnevni kulinarski show, a ima i snage kuhati za svog prijatelja.

 

 

  • Janjeća musakaRecepti
    Janjeća musaka

    1.Najprije narežite patlidžane na kolutove debljine 0,5 cm, pospite ih finom soli s obje strane i stavite u cjedilo kako bi otišla voda i kiselost.2.U međuvremenu u posudi s vodom i soli skuhajte 4 kr...

  • KibbehRecepti
    Kibbeh

    1.Namočite brašno od bulgura na 1 sat tako da ga prelijete mlakom vodom.2.Nakon toga vremena, dobro ocijedite i stavite u posudu.3.Dodajte naribani luk, 200 g mljevenog mesa, žličicu kumina, sol, papa...

  • Sangria od lambrusca i ananasaRecepti
    Sangria od lambrusca i ananasa

    1.Odrežite listove i ogulite ananas. Zatim ga prerežite napola. Dio narežite na kockice i stavite u zamrzivač.2.Drugi dio narežite i ubacite u mikser.3.Dodajte šalicu filtrirane vode i nekoliko granči...

  • Dagnje u lukuRecepti
    Dagnje u luku

    1.Ugrijte dosta maslinova ulja u velikoj i niskoj tavi.2.Dodajte dva luka narezana na polumjesece ili na kolute, lovorov listić i papričicu. Promiješajte i pirjajte.3.Dodajte dva češnja češnjaka i nas...