
Danny Jansen
Odmah nakon srednje škole Danny Jansen (1979.) znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih.
Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts.
Radio je na nekoliko knjiga, sudjelovao u mnogim slastičarskim natjecanjima.
Strastveni je kolekcionar starih knjiga recepata. Posjeduje čak dokumente iz 1620. godine!
Voli kada jelo ima dušu. Njegova ljubav prema kuhanju potječe od ljubavi prema obitelji i uživanja u zajedničkom obroku: Dobar obrok ne podrazumijeva dobar restoran, jastoge ili kavijar. Najviše od svega volim ručati sa svojom obitelji. Najvažnije je da se dobro osjećate.
ReceptiTikvica punjena na azijski način
Priprema Punjena tikvica · Pećnicu ugrijte na 175 °C. · Tikvicu prepolovite po duljini i odstranite sj...
ReceptiOkruglice u umaku od kikirikija
Priprema Okruglice · Vlasac sitno nasjeckajte i pomiješajte s miješanim mesom, jajetom, kukuruznim škrobom, umakom hoisin, mješavinom pet začina i...
ReceptiPovrće iz woka s kozicama s češnjakom
Priprema Kozice s češnjakom · Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. · Kozice pomiješajte s uljem i češnj...
ReceptiBrzi recept za ukiseljeno povrće
Priprema · Zakuhajte ocat, šećer, sambal i začine. Kad se šećer otopi, maknite lonac s vatre. · Poriluk operite...