Danny Jansen

Danny Jansen

Odmah nakon srednje škole Danny Jansen (1979.) znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih.

Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts.

Radio je na nekoliko knjiga, sudjelovao u mnogim slastičarskim natjecanjima.

Strastveni je kolekcionar starih knjiga recepata. Posjeduje čak dokumente iz 1620. godine!

Voli kada jelo ima dušu. Njegova ljubav prema kuhanju potječe od ljubavi prema obitelji i uživanja u zajedničkom obroku: Dobar obrok ne podrazumijeva dobar restoran, jastoge ili kavijar. Najviše od svega volim ručati sa svojom obitelji. Najvažnije je da se dobro osjećate.

  • Tikvica punjena na azijski načinRecepti
    Tikvica punjena na azijski način

    Priprema   Punjena tikvica ·        Pećnicu ugrijte na 175 °C. ·        Tikvicu prepolovite po duljini i odstranite sj...

  • Okruglice u umaku od kikirikijaRecepti
    Okruglice u umaku od kikirikija

    Priprema   Okruglice ·        Vlasac sitno nasjeckajte i pomiješajte s miješanim mesom, jajetom, kukuruznim škrobom, umakom hoisin, mješavinom pet začina i...

  • Povrće iz woka s kozicama s češnjakomRecepti
    Povrće iz woka s kozicama s češnjakom

    Priprema   Kozice s češnjakom ·        Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. ·        Kozice pomiješajte s uljem i češnj...

  • Brzi recept za ukiseljeno povrćeRecepti
    Brzi recept za ukiseljeno povrće

    Priprema ·        Zakuhajte ocat, šećer, sambal i začine. Kad se šećer otopi, maknite lonac s vatre. ·        Poriluk operite...