Danny Jansen
Odmah nakon srednje škole Danny Jansen (1979.) znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih.
Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts.
Radio je na nekoliko knjiga, sudjelovao u mnogim slastičarskim natjecanjima.
Strastveni je kolekcionar starih knjiga recepata. Posjeduje čak dokumente iz 1620. godine!
Voli kada jelo ima dušu. Njegova ljubav prema kuhanju potječe od ljubavi prema obitelji i uživanja u zajedničkom obroku: Dobar obrok ne podrazumijeva dobar restoran, jastoge ili kavijar. Najviše od svega volim ručati sa svojom obitelji. Najvažnije je da se dobro osjećate.
Recepti Rebarca na balijski način
Priprema Rebarca na balijski način Ljutike i češnjak ogulite i narežite. Nasjeckajte feferone i naribajte đumbir. U mužaru izdrobite kukuije, ljutike, ketjap, đumbir, češnjak i feferone tako da do...
Recepti Džepići s nadjevom od skuše
Priprema Tijesto Otopite maslac. U brašnu napravite rupu i u nju razbijte jaje. U rupu dodajte maslac, sol i vodu. Malo-pomalo umiješajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Tijesto...
Recepti Pohana piletina padang
Priprema Marinada Naribajte limetu, prepolovite je i iscijedite sok u mlaćenicu. Dodajte sambal i đumbir u prahu. Posolite. Marinirajte zabatke najmanje 3 sata. Paniranje Istucite bjelanj...
Recepti Tortilje sa salatom gado gado
Priprema Gado gado Zakuhajte vodu i kuhajte jaja oko 9 minuta, tako da budu tvrdo kuhana. Špinat operite i otkinite tvrdu stabljiku. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Zagrijte tavu s malo ulja i prži...