Danny Jansen

Danny Jansen

Odmah nakon srednje škole Danny Jansen (1979.) znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih.

Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts.

Radio je na nekoliko knjiga, sudjelovao u mnogim slastičarskim natjecanjima.

Strastveni je kolekcionar starih knjiga recepata. Posjeduje čak dokumente iz 1620. godine!

Voli kada jelo ima dušu. Njegova ljubav prema kuhanju potječe od ljubavi prema obitelji i uživanja u zajedničkom obroku: Dobar obrok ne podrazumijeva dobar restoran, jastoge ili kavijar. Najviše od svega volim ručati sa svojom obitelji. Najvažnije je da se dobro osjećate.

  • Rebarca na balijski načinRecepti
    Rebarca na balijski način

    Priprema Rebarca na balijski način Ljutike i češnjak ogulite i narežite. Nasjeckajte feferone i naribajte đumbir. U mužaru izdrobite kukuije, ljutike, ketjap, đumbir, češnjak i feferone tako da do...

  • Džepići s nadjevom od skušeRecepti
    Džepići s nadjevom od skuše

    Priprema Tijesto Otopite maslac. U brašnu napravite rupu i u nju razbijte jaje. U rupu dodajte maslac, sol i vodu. Malo-pomalo umiješajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Tijesto...

  • Pohana piletina padangRecepti
    Pohana piletina padang

    Priprema Marinada Naribajte limetu, prepolovite je i iscijedite sok u mlaćenicu. Dodajte sambal i đumbir u prahu. Posolite. Marinirajte zabatke najmanje 3 sata.   Paniranje Istucite bjelanj...

  • Tortilje sa salatom gado gadoRecepti
    Tortilje sa salatom gado gado

    Priprema Gado gado Zakuhajte vodu i kuhajte jaja oko 9 minuta, tako da budu tvrdo kuhana. Špinat operite i otkinite tvrdu stabljiku. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Zagrijte tavu s malo ulja i prži...