Bio
Odmah nakon srednje škole Danny Jansen (1979.) znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih.
Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts.
Radio je na nekoliko knjiga, sudjelovao u mnogim slastičarskim natjecanjima.
Strastveni je kolekcionar starih knjiga recepata. Posjeduje čak dokumente iz 1620. godine!
Voli kada jelo ima dušu. Njegova ljubav prema kuhanju potječe od ljubavi prema obitelji i uživanja u zajedničkom obroku: Dobar obrok ne podrazumijeva dobar restoran, jastoge ili kavijar. Najviše od svega volim ručati sa svojom obitelji. Najvažnije je da se dobro osjećate.