Bianca Janssen

Bianca Janssen

Bianca Janssen (1979.) rođena je u Venrayu. Kada je s četrnaest godina počela prati posuđe u restoranu, impresionirana kuhinjskom užurbanošću, opojnim mirisima, ukusnim jelima i svježim namirnicama, odmah je znala da će jednog dana biti šefica kuhinje. Ne bi li unaprijedila svoju strast, završila je mnoge tečajeve. Njezina su najveća inspiracija svježe namirnice.

Od samog početka svoje karijere Bianca je radila u uglednim restoranima kao što je Tout a Fait u Maastrichtu, koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom, prvo kao chef de partie, a poslije kao sous-chef. Na osnovi stečenog iskustva postala je glavna kuharica u Sittardu, gdje je sljedećih nekoliko godina vodila cijelu kuhinju.

Specijalizirala je tradicionalnu francusku kuhinju.

Godine 2004. pobjeđuje u uglednom natjecanju Ernest&Julio Gallo’s "Ladies Only".

Poslije je za emisiju Okus života pisala recepte, kuharice, organizirala radionice. Također, autor je emisije Dnevni savjet za svježu hranu koja se zasniva na svježim namirnicama, iznenađujućim načinom pripreme i kratkim kuhanjem. Ova emisija inspirirala je Biancu da se izdigne iznad tradicionalne francuske kuhinje i počne istraživati uravnotežena, zdrava, svježa jela koja su brza i laka za pripremu.

Na kanalu 24Kitchen Bianca svakog tjedna u emisiji Laki obroci priprema obiteljske recepte koji su brzi, laki, zdravi i koji neće napraviti “pomutnju” za stolom.