Angélique Schmeinck

Angélique Schmeinck

Bio

Angélique Schmeinck (1964.) voli priređivati iznenađenja, sebi i drugima. Ona je jedna od dviju žena u Nizozemskoj s titulom majstora kuharstva. U svojoj knjizi o kuhanju bavila se svim aspektima kuhanja. Njezina knjiga Puna usta umjetnosti proglašena je najinovativnijom kuharicom na svijetu. U rujnu 2010. godine njezino peto djelo Braća po okusu sudjelovalo je u natjecanju za Gourmand World Cookbook Awards i pobijedilo u kategoriji Najzabavniji kuhar u Nizozemskoj. U 2011. godini knjiga je objavljena u svakoj trećoj zemlji u svijetu. U siječnju 2011. godine knjiga Braća po okusu donijela je Angélique nagradu na natječaju za Horecava Innovation Award.

Angélique je prije svega kreator kulinarskih avantura. Jedan je primjer njezin impresivan restoran CuliAir, koji kombinira visoke kulinarske rezultate s uzbuđenjem putovanja u balonu. Još jedan od projekata jest Kazališna kuharica, koncept koji daje zanimljiv i svjež pogled na kreativni proces kuhanja i stvaranje novih recepata.

Ona donosi nove ideje i crpi inspiraciju sa svojih putovanja širom svijeta. Njezina tvrtka Okus po želji ima za cilj potaknuti stručnjake u prehrambenoj industriji i razne tvrtke da eksperimentiraju s kreacijom različitih okusa.

Na kanalu 24Kitchen Angélique vodi emisiju koja gledatelje vodi u pravu kulinarsku avanturu, daje uvid u rad profesionalnih kuhara i inspirira kuhare amatere. Svaka epizoda fokusira se na jedan glavni proizvod, a Angélique ga maštovito kombinira s drugim elementima ne bi li pripremila ukusna jela.

Recepti