Angélique Schmeinck

Angélique Schmeinck

Angélique Schmeinck (1964.) voli priređivati iznenađenja, sebi i drugima. Ona je jedna od dviju žena u Nizozemskoj s titulom majstora kuharstva. U svojoj knjizi o kuhanju bavila se svim aspektima kuhanja. Njezina knjiga Puna usta umjetnosti proglašena je najinovativnijom kuharicom na svijetu. U rujnu 2010. godine njezino peto djelo Braća po okusu sudjelovalo je u natjecanju za Gourmand World Cookbook Awards i pobijedilo u kategoriji Najzabavniji kuhar u Nizozemskoj. U 2011. godini knjiga je objavljena u svakoj trećoj zemlji u svijetu. U siječnju 2011. godine knjiga Braća po okusu donijela je Angélique nagradu na natječaju za Horecava Innovation Award.

Angélique je prije svega kreator kulinarskih avantura. Jedan je primjer njezin impresivan restoran CuliAir, koji kombinira visoke kulinarske rezultate s uzbuđenjem putovanja u balonu. Još jedan od projekata jest Kazališna kuharica, koncept koji daje zanimljiv i svjež pogled na kreativni proces kuhanja i stvaranje novih recepata.

Ona donosi nove ideje i crpi inspiraciju sa svojih putovanja širom svijeta. Njezina tvrtka Okus po želji ima za cilj potaknuti stručnjake u prehrambenoj industriji i razne tvrtke da eksperimentiraju s kreacijom različitih okusa.

Na kanalu 24Kitchen Angélique vodi emisiju koja gledatelje vodi u pravu kulinarsku avanturu, daje uvid u rad profesionalnih kuhara i inspirira kuhare amatere. Svaka epizoda fokusira se na jedan glavni proizvod, a Angélique ga maštovito kombinira s drugim elementima ne bi li pripremila ukusna jela.

  • Veselo pile s estragonomRecepti
    Veselo pile s estragonom

    Način pripreme: 1. Dobro isperite crvene krumpire. Narežite ih na duže ploške debljine 3 cm. Skuhajte ih al dente u slanoj vrućoj vodi. Dobro ih osušite krpom. Zatim ih stavite u posudu i zalijte m...

  • Zelena janjetinaRecepti
    Zelena janjetina

    Način pripreme: 1. Uzmite kvalitetan janjeći odrezak. Nakon vađenja iz hladnjaka ostavite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta. Napravite lagane dijagonalne rezove u dva smjera po masnom sloju mesa....

  • Svježe rolade od dimljene skuše i krastavaca – predjeloRecepti
    Svježe rolade od dimljene skuše i krastavaca – predjelo

    Način pripreme: 1. Ogulite mrkve i raspolovite po dužini. Blanširajte ih u vrućoj vodi oko dvije minute. Zatim ih odmah isplahnite hladnom vodom. Očistite grah i blanširajte ga na isti način kao m...