Andy McDonald

Andy McDonald

Andrew (Andy) McDonald rođen je 1970. godine u Urmstonu u Velikoj Britaniji. Po završetku kuharske škole radio je godinu dana u Zürichu, a zatim odlazi u Nizozemsku. U Amsterdamu je radio u restoranima s pet zvjezdica poput Le Meridien Apollo s čuvenim Robom Blaauboerom i u Barbizonu s kuharom Jeanom Jacquesom Menanteauom.

U posljednjih nekoliko godina radi samostalno na projektima vezanim za kuhanje.

Još kao mali Andy je znao da želi postati kuhar. Osnova njegova interesiranja za kuhanje potječe od majke i ujaka koji radi kao kuhar. Moja je mama radila džemove, pekmeze i turšije, i neka su od mojih najranijih sjećanja ona kako se igram s poklopcima za teglice oko kuhinjskog stola... Moja obitelj imala je svoj vrt u kojem smo uzgajali svježe namirnice.

Za svoju profesiju Andy kaže: Svaki dan kreiraš i usrećuješ ljude i svaki dan jedeš dobru hranu... Koja druga profesija ima ovakve povlastice?

Andy pokušava prenijeti svoju strast na svoja dva sina. Oni mogu birati što će jesti i često pomažu u kuhinji. Njegovi sinovi ne vole palačinke ili pomfrit, nego ukusna jela poput autentičnih špageta carbonara, sushija ili domaćih ćufta.

U serijalu Stručna pomoć u kuhinji na kanalu 24Kitchen Andy ljude bez kuharskog znanja podučava kuhanju te im pomaže shvatiti da to nije komplicirano. Volim jednostavnu hranu oko koje nema previše galame... Dobitna su kombinacija sezonski i lokalni sastojci. Zapravo, kuham onako kako je moja majka kuhala meni.