Andrea van Lieshout

Andrea van Lieshout

Andrea van Lieshout (1977.), rođena u Den Helderu, odrasla je u obitelji u kojoj je kuhanje imalo važnu ulogu. Njezina je majka smatrala kako je važno da djeca nauče kuhati, tako da je Andrea još kao mala jedanput na tjedan kuhala za cijelu obitelj. Karijera u ugostiteljskoj industriji bila je logičan sljedeći korak. Jasno se sjećam da sam bila djevojčica kada sam prvi put kušala grah koji sam sama skuhala... Bilo je strašno!

Nakon srednje škole Andrea je radila u raznim restoranima i hotelima u Amsterdamu. Ispostavilo se da je ona, uz to što je dobra kuharica, vrlo uspješna i u prezentaciji. Danas vodi različite radionice i prezentacije vezane za kulinarske teme u cijeloj zemlji. Lako se naviknula kuhati pred velikom publikom, ali uloga televizijskog kuhara i dalje joj je nova i uzbudljiva.

Sviđa joj se dvostruka uloga kuhara i voditelja. Međutim, najviše voli kuhati kod kuće za svoje prijatelje dok uživaju uz čašu dobra vina i ugodan razgovor. Voli iskušavati nove stvari, koristiti se neuobičajenim sastojcima i iznenaditi svoje goste neočekivanim jelima. Kada se kuha s povjerenjem i ljubavi, svako jelo uvijek uspije, kaže ona.

Prema njezinu mišljenju najkvalitetnije proizvode nije uvijek moguće naći u supermarketima i na lokalnim tržnicama. Inzistira na tome da kuhanje treba biti što jednostavnije i uvijek sa sezonskim proizvodima. Voli piti bordo, a među omiljena jela ubraja kozice. Moji mi se prijatelji često smiju jer u restoranu gotovo uvijek izaberem škampe.

  • Kruh od đumbira i limunada od tamarindaRecepti
    Kruh od đumbira i limunada od tamarinda

    Način pripreme: 1. U lonac ulijte ¾ svježeg mlijeka da prokuha. Odvojeno rastopite maslac, ali da ne prokuha. 2. U posudi umiješajte suhe sastojke – brašno, šećer, đumbir i sol. Promiješajte.&nbsp...