Savršeno pečeno korjenasto povrće

01:27

Sažetak

„Kuhar van dužnosti“ Mark Moriarty ima novu zbirku recepata temeljenu na ključnim tehnikama kuhanja, uravnoteženju okusa i postupanju s ostacima jela. Pridružimo se Marku u pripremi recepata jela za van i korak-po-korak učenju za savršeno pečenje.

Isječci

Epizode

 • 1

  Epizoda 1

  +

  Ponovno nam se vraća Mark Moriarty „Kuhar van dužnosti“, pokazujući nam vještine i tehnike iz restoranskih kuhinja koje se mogu primijeniti doma. Prvi je rižoto cacio a pepe pripremljen za svega 15 minuta, pa minestrone juha za hladne zimske noći…

 • 2

  Epizoda 2

  +

  Mark Moriarty donosi zbirku recepata sa svojih putovanja i sjećanja iz djetinjstva. Prvo na redu je jedno od njegovih čuda iz samo jedne posude - ukusne skandinavske mesne okruglice začinjene mješavinom aromatičnih začina i trava.

 • 3

  Epizoda 3

  +

  Ovog tjedna će nam chef Mark pokazati kako na razne načine pripremiti janjetinu. Jedan od načina nadahnut je Markovim nedavnim medenim mjesecom u Grčkoj. Zatim će nam otkriti tajne savršenog prhkog tijesta, te kreativne ideje kako ga upotrijebiti.

 • 4

  Epizoda 4

  +

  Ovaj tjedan nam Mark donosi okuse restorana s nekim klasičnim jelima, te čokoladnim keksima. Prvo će nam pokazati kako napraviti pitu od gljiva i piletine. Također, otkrit će nam kako izbjeći najčešće pogreške pri pečenju.

 • 5

  Epizoda 5

  +

  Mark Moriarty se vraća s nekim uzbudljivim jelima nadahnutim kvalitetnim restoranima, te dijeli naputke i trikove za pečenje. Prvo će nam pripremiti ukusnog hrskavog lososa sa svježim rajčicama i umakom od bilja.

 • 6

  Epizoda 6

  +

  Za početak Mark priprema sočnu Porchettu koja je savršena za nedjeljno pečenje. Dijeli svoju tajnu za hrskavu svinjetinu izvana, a sočno meso iznutra. Zatim priprema klasičan kolač Victoria i pokazuje nam kako postići lagan i mekan biskvit.

Recepti