Savršeno pečeno korjenasto povrće

01:27

Sažetak

„Kuhar van dužnosti“ Mark Moriarty ima novu zbirku recepata temeljenu na ključnim tehnikama kuhanja, uravnoteženju okusa i postupanju s ostacima jela. Pridružimo se Marku u pripremi recepata jela za van i korak-po-korak učenju za savršeno pečenje.

Isječci

Epizode

  • 1

    Epizoda 1

    +

    Ponovno nam se vraća Mark Moriarty „Kuhar van dužnosti“, pokazujući nam vještine i tehnike iz restoranskih kuhinja koje se mogu primijeniti doma. Prvi je rižoto cacio a pepe pripremljen za svega 15 minuta, pa minestrone juha za hladne zimske noći…

  • 2

    Epizoda 2

    +

    Mark Moriarty donosi zbirku recepata sa svojih putovanja i sjećanja iz djetinjstva. Prvo na redu je jedno od njegovih čuda iz samo jedne posude - ukusne skandinavske mesne okruglice začinjene mješavinom aromatičnih začina i trava.

  • 3

    Epizoda 3

    +

    Ovog tjedna će nam chef Mark pokazati kako na razne načine pripremiti janjetinu. Jedan od načina nadahnut je Markovim nedavnim medenim mjesecom u Grčkoj. Zatim će nam otkriti tajne savršenog prhkog tijesta, te kreativne ideje kako ga upotrijebiti.

  • 4

    Epizoda 4

    +

    Ovaj tjedan nam Mark donosi okuse restorana s nekim klasičnim jelima, te čokoladnim keksima. Prvo će nam pokazati kako napraviti pitu od gljiva i piletine. Također, otkrit će nam kako izbjeći najčešće pogreške pri pečenju.

  • 5

    Epizoda 5

    +

    Mark Moriarty se vraća s nekim uzbudljivim jelima nadahnutim kvalitetnim restoranima, te dijeli naputke i trikove za pečenje. Prvo će nam pripremiti ukusnog hrskavog lososa sa svježim rajčicama i umakom od bilja.

  • 6

    Epizoda 6

    +

    Za početak Mark priprema sočnu Porchettu koja je savršena za nedjeljno pečenje. Dijeli svoju tajnu za hrskavu svinjetinu izvana, a sočno meso iznutra. Zatim priprema klasičan kolač Victoria i pokazuje nam kako postići lagan i mekan biskvit.

Recepti