Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima

03:51

Sažetak

U 3. sezoni, Silvija istražuje bezvremensku talijansku strast prema domaćim namirnicama i obiteljskim prehrambenim ritualima koje mnogi talijanski Australci i danas koriste kako bi dobro jeli i poučavali svaku novu generaciju o svetosti hrane.

Isječci

Epizode

  • 1

    Dan rajčica

    +

    Za Talijane, rajčica je nacionalno blago. Svake godine talijanske se obitelji diljem Australije okupljaju kako bi napravile svoju godišnju zalihu la Passate. Silvia s obitelji je pozvana k Paoli i roditeljima na obiteljski ritual hrane, Dan rajčice.

  • 2

    Feragosto

    +

    Ferragosto je praznik kojeg Talijani slave na vrhuncu ljeta više od 2000 godina. Za taj obiteljski ritual hrane Silvia ugošćuje svoje talijanske prijatelje te priprema gozbu od 3 slijeda: plodove mora, napuljski ragu i domaći affogata.

  • 3

    Nema otpadaka

    +

    Talijanski kuhari od malena uče da snalažljivost u kuhinji može spasiti stvar i bankovni račun. Umjetnost oživljavanja ostataka hrane je nešto najbolje što me je Silvijina majka naučila. Kao dokaz, kuhamo divnu tjesteninu od tikvica.

  • 4

    Dan pravljenja salame

    +

    Jednom godišnje Silvijin prijatelj Michael sa svojom obitelji dolazi na obiteljski ritual, dan salame. U ovoj epizodi, Silvia je pozvana na obiteljsko okupljanje kako bi naučila pravljenje istinske talijanske kobasice i salame.

  • 5

    Nedjeljni ručak

    +

    Nedjeljni ručak u Italiji je poseban obiteljski ritual, poštuje se i slavi diljem zemlje, a kada su pozvani i prijatelji, stvara se poseban ugođaj pripadanja. Silvijina obitelj se vratila u Italiju, a ona će u kuhinju pozvati svoje prijatelje.

  • 6

    Za ljubav jaja

    +

    U Italiji, kulinarska tradicija jaja usko je povezana s tjesteninom, a u ovoj epizodi, Silvia istražuje tri različita jela koja su se rodila iz ljubavi prema jajima. Uključujući najpoznatije jelo, špageti Carbonara.

  • 7

    Zbogom, gluten!

    +

    Iskreno govoreći, kada se radi o talijanskoj hrani, ugljikohidrati su glavni. Pizza, tjestenina, Paniniji – čini se nemoguće uživati u talijanskoj kuhinji ako živite život bez ugljikohidrata. Ali moderna kuhinja je prihvatila nove životne stilove...

  • 8

    Planiranje objeda

    +

    Za Talijane, ako je smočnica puna klasičnim i raznovrsnim sastojcima, nikada neće ostati gladni ili potrošiti bogatstvo na naručivanje hrane. U ovoj epizodi, Silvia pomaže prijatelju pripremiti dvije ukusne salate od tjestenine.

  • 9

    Specijaliteti

    +

    Talijanski kuhari uvijek imaju specijalitet kojeg se obitelji ne mogu zasititi, a u ovoj epizodi Silvijina prijateljica Silvania pokazuje kako napraviti recept za arancine koji je već generacijama u njenoj obitelji.

  • 10

    Italija, od vrha do dna

    +

    Ako u vašem rasporedu nije iznajmljivanje crvene Vespe i putovanje po Italiji, Silvia ima tri recepta koji će vas odvesti na takvo putovanje. Od nevjerojatnih punjenih štrudli s tikvicama iz Calabrije to tjestenine iz Genove.

Članci

Recepti