Kuhajte kao Talijani

Kuhajte kao Talijani

Sažetak

Spisateljica o hrani i strastvena kuharica Silvia Colloca osjeća se najviše Talijankom kad je u svojoj kuhinji. I dalje peče s majkom, dijeli dobru hranu s prijateljima i, naravno, kuha svojoj obitelji.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Kupujte kao Talijani

    +

    U prvoj epizodi serije Silvia započinje s osnovama. Kako talijanski kuhari kupuju namirnice i svježe proizvode?

  • 2

    Silvijini obiteljski recepti

    +

    Obiteljski recepti su nepresušan izvor sreće za Talijane i Silvia dijeli svoje najdragocjenije. Bakin spektakularan nedjeljni ručak, bogato varivo s kobasicom i palentom i tjestenina s krumpirima i provolom. A mama joj pomaže ispeći pratetine vafle.

  • 3

    Kuhaj očima i rukama

    +

    Talijanskim kuharima nikad nisu bili važni recepti koliko instinkt. Silvia ništa neće mjeriti niti raditi uz pomoć uređaja, sve odoka. Ukusne minipizze od ostatka kruha, rižoto od kozica i limuna i štruca od jogurta i bobica. Vjerujte očima i rukama!

  • 4

    Sveti kruh

    +

    Kruh je svetinja u Italiji i prisutan u svakom obroku. Silvia dijeli tri ukusna recepta kako iskoristiti ostatke kruha: zdrava tjestenina orecchiette, pečena riba s pečenim kruhom i nevjerojatan desert od starog kruha.

  • 5

    Gosti se kao Talijan

    +

    Kad Talijani slave za stolom, tu je ljubavi, kaosa i nevjerojatnih jela. Silviji dolazi prijateljica i želi je zadiviti bakinim najukusnijim tjesteninama. Torta od rikote i semoline oduzima dah, a Rose dijeli recept za krafne od kiselog tijesta.

  • 6

    Kuhaj jednom, jedi dvaput

    +

    Talijani su bez imalo sumnje najsnalažljiviji kuhari na svijetu. Vjeruju u umijeće kuhanja jednom za dva obroka. Silvia priprema palačinke punjene rikotom, a od ostataka radi rustikalnu pitu sa Sj. Italije i tjesteninu u obliku srca, al forno.

  • 7

    Kuća slavnih

    +

    Talijanska kultura svjetski je poznata po umjetnosti, povijesti i arhitekturi, no hrana je ključan dio identiteta. Silvia istražuje tri nacionalna blaga. Tisućljetni recept za amatricianu, jelo od morskih plodova iz Apulije i pizzu zaštićenu od UN-a.

  • 8

    Tradicija

    +

    Talijanima je hrana važna poveznica s korijenima i ključno im je očuvati tradicionalnu kuhinju. Silvia i Lina pripremaju cijenjenu ragu napolitanu te staru antipasto poslasticu za sva osjetila. Iz Italije se uključuje mama za desert od Penattonea.

  • 9

    Talijanska jela na brzaka

    +

    Talijanski domaći kuhari majstori su umijeća pripremanja brzih obroka jer su im smočnice i hladnjaci uvijek puni najbitnijih sastojaka, koji u kombinaciji s malo kreativnosti mogu u trenu postati nevjerojatna jela. Silvia u ovoj epizodi priprema rižoto.

  • 10

    Nove tradicije

    +

    Talijani vole tradiciju u kuhinji, ali u ovoj epizodi Silvia dijeli nekoliko trikova, koje su Talijani prigrlili. Za tjesteninu s tunom čak je i Silvia mislila da je predobra da bi bila istinita, a tu je i način pripreme tijesta bez miješenja.

Članci