Kuhajte kao Talijani
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
03:51Isječci
Epizode
1
Dan rajčica
+Za Talijane, rajčica je nacionalno blago. Svake godine talijanske se obitelji diljem Australije okupljaju kako bi napravile svoju godišnju zalihu la Passate. Silvia s obitelji je pozvana k Paoli i roditeljima na obiteljski ritual hrane, Dan rajčice.
2
Feragosto
+Ferragosto je praznik kojeg Talijani slave na vrhuncu ljeta više od 2000 godina. Za taj obiteljski ritual hrane Silvia ugošćuje svoje talijanske prijatelje te priprema gozbu od 3 slijeda: plodove mora, napuljski ragu i domaći affogata.
3
Nema otpadaka
+Talijanski kuhari od malena uče da snalažljivost u kuhinji može spasiti stvar i bankovni račun. Umjetnost oživljavanja ostataka hrane je nešto najbolje što me je Silvijina majka naučila. Kao dokaz, kuhamo divnu tjesteninu od tikvica.
4
Dan pravljenja salame
+Jednom godišnje Silvijin prijatelj Michael sa svojom obitelji dolazi na obiteljski ritual, dan salame. U ovoj epizodi, Silvia je pozvana na obiteljsko okupljanje kako bi naučila pravljenje istinske talijanske kobasice i salame.
5
Nedjeljni ručak
+Nedjeljni ručak u Italiji je poseban obiteljski ritual, poštuje se i slavi diljem zemlje, a kada su pozvani i prijatelji, stvara se poseban ugođaj pripadanja. Silvijina obitelj se vratila u Italiju, a ona će u kuhinju pozvati svoje prijatelje.
6
Za ljubav jaja
+7
Zbogom, gluten!
+Iskreno govoreći, kada se radi o talijanskoj hrani, ugljikohidrati su glavni. Pizza, tjestenina, Paniniji – čini se nemoguće uživati u talijanskoj kuhinji ako živite život bez ugljikohidrata. Ali moderna kuhinja je prihvatila nove životne stilove...
8
Planiranje objeda
+Za Talijane, ako je smočnica puna klasičnim i raznovrsnim sastojcima, nikada neće ostati gladni ili potrošiti bogatstvo na naručivanje hrane. U ovoj epizodi, Silvia pomaže prijatelju pripremiti dvije ukusne salate od tjestenine.
9
Specijaliteti
+Talijanski kuhari uvijek imaju specijalitet kojeg se obitelji ne mogu zasititi, a u ovoj epizodi Silvijina prijateljica Silvania pokazuje kako napraviti recept za arancine koji je već generacijama u njenoj obitelji.
10
Italija, od vrha do dna
+Ako u vašem rasporedu nije iznajmljivanje crvene Vespe i putovanje po Italiji, Silvia ima tri recepta koji će vas odvesti na takvo putovanje. Od nevjerojatnih punjenih štrudli s tikvicama iz Calabrije to tjestenine iz Genove.