Kuhajte kao Heston

Sažetak

Nakon godina strastvene potrage za kulinarskim savršenstvom, Heston Blumenthal pokazuje ne samo kako se kuha, već zašto neke stvari idu dobro, a neke ne. Usput će razbiti neke mitove, koje smo naslijedili iz majčine kuhinje.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Govedina

  +

  Heston propituje načine na koje Britanci pripremaju govedinu te se suočava s jednim od najvećih kulinarskih mitova da jako prženje zapravo neće zadržati mesne sokove u odresku. Tajna Hestonovog savršeno pečenog odreska je znanstvena, ali superjednostavna tehnika preokretanja.

 • 2

  Sir

  +

  Heston se lača sira, jednog od najpopularnijih sastojaka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Otkriva koji je ključni sastojak za vrhunski fondue od sira te pretvara kolut sira cheddara u četverometarsku nit od sira i tostira sir kao u snu.

 • 3

  Piletina

  +

  Možda je to najpopularnije meso na svijetu, ali Heston misli da staroj ptici treba makeover. Prvo pokušava revolucionalizirati način pečenja pileta, a zatim se hvata u koštac s raznim ukusnim dijelovima pileta. Kao na obdukciji.

 • 4

  Čokolada

  +

  Heston propituje način na koji pripremamo čokoladu dok podiže poklopac s magičnih pucketavih slatkiša, s kolača od marakuje s eksplodirajućom podlogom, a tu je i cvjetni tiramisu u tegli s jestivim tlom od čokolade. Heston pretvara tamnu čokoladu u bogato čokoladno vino.

 • 5

  Jaja

  +

  Heston otkriva tajnu velikog kuhanog jajeta, savršenog poširanog jajeta i njemu svojstvenog škotskog jajeta. Heston izaziva lokalni ženski Holyport istitut na pripremanje kajgane te ih podučava kako napraviti savršenu torticu s limunom koja nikad ne zakaže.

 • 6

  Krumpir

  +

  Heston se prihvaća skromnog krumpira, osnove svakog jačeg britanskog obroka. Ali krumpiri mogu još svašta osim da ih se kuha, peče ili pasira. Heston otkriva savjete i tehnike kako pretvoriti obični krumpir Maris Pipers u glavno jelo od kojeg cure sline.