Sažetak
U ovoj će seriji Jamie posjetiti neka od najzdravijih mjesta na planetu kako bi otkrio što mještani jedu i kako žive da ostanu tako zdravi. Jamie posjećuje vukanski Jeju u Koreji, alpske ljepote Švicarske i Sardiniju.
U ovoj će seriji Jamie posjetiti neka od najzdravijih mjesta na planetu kako bi otkrio što mještani jedu i kako žive da ostanu tako zdravi. Jamie posjećuje vukanski Jeju u Koreji, alpske ljepote Švicarske i Sardiniju.
Jamie nastavlja svoje putovanje oko svijeta u potrazi za super hranom. Na Sardiniji je zadivljen rijetkom, lokalnom tjesteninom. U Švicarskoj je doživio tipični ručak s blitvom, a u Južnoj Koreji kušao je jednu od 167 vrsta fermentiranog kimchija.
Jamie traži najsvježije plodove mora s južnokorejskim morskim sirenama, a u voćnjacima kod švicarske obitelji zašto je pojesti jednu jabuku dnevno tako zdravo.
Jamie se divi Švicarcima što su spremni plivati u ledenim alpskim jezerima, pridružuje se obitelji ribara na Sardiniji kako bi uhvatili svježi ručak u moru i potpuno je zapanjen kad upozna najstariju ženu u Koreji.
Jamie se zbližava s kravama u planinama Švicarske i saznaje kako alpska trava doprinosi njihovom cijenjenom mlijeku. Također posjećuje vinograde na Sardiniji i farmu gljiva visoko u korejskim brdima.
Na Sardiniji Jamie upoznaje obitelj koja uzgaja rajčice, a ponos im je posebna vrsta, koja je tako ukusna da je ne treba soliti. U Južnoj Koreji upoznaje matrijarhe obiteljske pekarnice, koja peče popularni kolač od crvenog graha.
Jamie uviđa koliko su sjemenke sezama sveprisutne u južnokorejskoj kuhinji kad navali na njihovu na roštilju pečenu delikatesu od svinjetine. U Švicarskoj istražuje prvu tvornicu čokolade u toj zemlji.