©2015 Jamie Oliver Enterprises
Jamiejeva superhrana

Sažetak

Jamiejeva superhrana je uzbudljiva nova serija u kojoj možete saznati kako hranom postići zdraviji život. Svaki tjedan Jamie kuha savršeno uravnotežene, ukusne obroke od kojih vam ide slina na usta, s hranjivim sastojcima dovoljnima za cijeli dan.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Daal od tikve s prženim jajetom i odreskom

  +

  Jamie posjećuje poluotok Nicoyan u Kostariki gdje doživjeti stotu nije ništa neobično. Također putuje na grčki otok Ikariju. Na jelovniku je kruh s jajetom i pistacijama.

 • 2

  Palačinke, ukusni riblji taco i piletina na lovački

  +

  Jamie ide na pecanje na Kostariki i uči karate u Japanu. Također su na jelovniku sir i palačinke od kukuruznog brašna s dimljenom slaninom i karamelizirane banane.

 • 3

  Kebab, vegetarijanski burger i salata

  +

  Jamie ide u izvide u Grčkoj i na vježbanje u Japan. Također priprema zdravu piletinu i kebabe na kruhu sa češnjakom te mega vegetarijanski tofu burger sa zelenom salatom dressingom od bosiljka.

 • 4

  Tanka carbonara i dimljeno varivo od graha

  +

  Jamie Oliver upoznaje kostarikanske kauboje i kuha carbonaru s dimljenom šunkom, graškom, bademima i bosiljkom. Tu je i varivo od crnog graha s tikvom, paprikama, rižom i chili salsom.

 • 5

  Pečena jaja i vruće kozice

  +

  U Japanu Jamie Oliver skuplja i jede morske alge. Na jelovniku su pečena jaja i sir ricotta na tostu, super ukusni miso te prženi račići sa sezonskim povrćem i salsom.

 • 6

  Zdrav bombastični doručak i pileći humus

  +

  Jamie priprema super nabijeni zdravi doručak bombu, koja se sastoji od pudinga od crne riže i egzotičnog voća; pečenog lososa i riže s đumbirom te piletinom s kurkumom uz humus.