Jamiejev obiteljski Božić

Sažetak

Jamiejev obiteljski Božić otkriva Jamiejeve tajne za blagdane provedene s obitelji bez stresa. Ova serija uključuje sve od sočne purice, nadjeva i umaka do savršenog povrća i sjajnog načina za iskorištavanje ostataka, za laane obroke, pudinge, hranu i piće za zabave.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Puretina i dekoracije

  +

  Potodjelnom šou s temom blagdana, Jamie Oliver dijeli svoje tajne kako postići obiteljski Božić bez stresa i daje gledateljima recepte kod kojih ne mogu pogriješiti te savjete kako da se pripreme za važan objed i dobro iskoriste ostatke kad 25. prosinca prođe. U prvoj emisiji je savršena purica.

 • 2

  Marenda, ručak i doručak

  +

  Uz savjete kako poslužiti puricu, a da ne smeta, Jamie Oliver skreće pozornost na marende, ručkove i grickalice koje će odagnati glad u vrijeme blagdanske sezone. On priprema pečenu tikvu i goveđu carpaccio salatu, a pridružuje mu se njegove kćeri Poppy i Daisy kako bi napravili američke palačinke.

 • 3

  Pečeni krumpiri i povrće

  +

  Gennaro Contaldo pridružuje se chefu kako bi pokazao kako najbolje pripremiti povrće za Božić s naglaskom na pečene krumpire, pastrnjak i mrkve. Jamie također eksperimentira s maslinovim uljem, maslacom i guščjom masti kako bi pronašao najbolji način za pripremu pečenih krumpira.

 • 4

  Deserti

  +

  Alternative tradicionalnim desertima za Božić danas su na meniju dok se chefu u kuhinji pridružuje njegova mama Sally kako bi pripremili čokoladnu pjenicu. Jamie također dijeli recept za zimsku puding bombu uz pomoć panatonea, sladoleda, kristaliziranog voća i sherryja te priprema žele od klementina.

 • 5

  Hrana za tulume

  +

  Chef Jamie Oliver nudi savjete kojima se izbjegava stres u pripremi hrane unaprijed, da je i recepte za grickalice koje gosti sami mogu napraviti za vrijeme zabave, uključujući parfe od pilećih jetrica, fondue od sira i juha od buče poslužena u izdubljenoj bundevi.