Sažetak
Jamie Oliver se vratio radeći ono u čemu je najbolji. Kuhanju kod kuće s jednostavnim i pristupačnim namirnicama, uključujući voće i povrće koje je sam uzgojio. Svaka emisija ima tematsku namirnicu.
Jamie Oliver se vratio radeći ono u čemu je najbolji. Kuhanju kod kuće s jednostavnim i pristupačnim namirnicama, uključujući voće i povrće koje je sam uzgojio. Svaka emisija ima tematsku namirnicu.
Svi vole krumpir. Jamie priprema savršenu salatu od svježe iskopanih krumpira. S Brianom istražuje kakvi su ljubičasti krumpiri i tlo. Priprema španjolski omlet, pečenu piletinu s rajčicama i krumpirom. Brian pokazuje kako uzgajati na malom prostoru.
Tri recepta nadahnuta svježim graškom i bobom iz vrta. Jamie pokazuje njihovu kvalitetu na tostu, njihovu boju u popečcima i u špagetima s mesnim okruglicama. Pokazuje kako ih je jednostavno uzgojiti i koji su posjetitelji dobrodošli u vrt.
Danas istražujemo luk. Jamie priprema svježu i hrskavu salatu od sira i luka. Crveni luk koristi sa svinjskim pečenjem i krumpirima. Vrtlar Brian jede sirov češnjak i ističe koliko je zdrav, a Jamie priprema juhu o luka, poriluka i čedara.
Najbolje su jagode koje same uzgojite. Jamie ih bere iz vrta i priprema od njih salatu sa špekom i halloumijem. Zatim ih grila za piće,priprema od njih pekmez s kremastim pudingom od riže. Čak i Brian uživa u belliniju od jagoda kojih je prepun vrt.
Jamie Oliver se vratio radeći ono u čemu je najbolji. Kuhanju kod kuće s jednostavnim i pristupačnim namirnicama, uključujući voće i povrće koje je sam uzgojio. Svaka emisija ima tematsku namirnicu.
Ljubičaste, bijele, žute mrkve, roza, prugaste cikle… Jamie priprema višebojnu gozbu iz vrta, najsočnije svinjske kotlete s pečenim mrkvama i ciklom, ističe mrkvu u indijskoj salati i pod folijom peče govedinu s ciklom i umakom od svježeg sira.
Jamie priprema na roštilju školjke, janjetinu, piletinu, rebarca, čak i luk. Pokazuje nam neke tehnike od kojih je hrana ukusnija i pravilno pripremljena. Uživamo u morskim plodovima, hrskavoj koži od lososa i koja je najbolja marinada.
Ljeto je i salata je u punom cvatu. Jamie priprema dresinge i salate, krostino sa začinima i rajčicom, salatu od pečenih breskvi i goveđeg pršuta s dresingom od fete i jogurta. Učimo kako imati vrt i u skučenom prostoru.
Jamie pokisne na ljetnom pljusku dok bere grah. Sprema tri recepta s grahom: toplo varivo od mnogocvjetnog graha, mariniranu salatu od vrtnog graha te domaće varivo od trešnjevca.
Jamiejev vrt buja od šarolikih rajčica zbog čega uviđamo da ih morate uzgajati u svom vrtu. Njegova salata od rajčica je preukusna, a salsa rosaa cruda obara s nogu. Ragu od kobasica iz pećnice s blijedim rajčicama i votkom jagoda su na vrhu šlaga.
Zimnica. Ako imate svoje povrće, želite ga imati što duže. Jamie daje recept za kisele krastavce koji možete koristiti za sve: tikvice s mentom, patlidžane s češnjakom te čili chutney, velška zečetina i krumpirići na roštilju s domaćim kečapom.
Tikvice su rodile i Jamie nam pokazuje kako ih najbolje iskoristiti. Dolaze u svim oblicima i cvjetovi su jestivi. Jamie ih poha s rikotom i mentom, priprema sirove na salatu uz grilanu škušu. Ukusno.
Jamie strastveno voli pizzu i naučio ju je pripremati na mnoge načine na putovanju kroz Itaiju. U vrtu pronalazi zanimljive povrtne nadjeve, ne samo sir i rajčicu. Sprema u peki tradicionalnu i calzone od kojih curi slina.