Jamie Oliver: Autom po Americi

Sažetak

Jamie zna da u Americi postoji bolja hrana od one o kojoj stalno slušamo. On kreće u potragu za takvim jelima kod kuhara "s ceste" i lokalnih restorana. Spremite se na neko novo lice Amerike!

Epizode

Sezona 1
 • 1

  New York

  +

  Premda Jamie posjećuje New York već deset godina, nikad se nije odvažio otići izvan Manhattana. Sada se udaljuje od vrhunskih restorana i hotela s 5 zvjezdica i zatiče se usred etnički najraznolikijeg područja na svijetu – Queensu.

 • 2

  Louisiana

  +

  Tek koji tjedan nakon što je hurikan Gustav opustošio Louisianu, Jamie se nada shvatiti kako hrana pomaže ljudima održati duh u nevolji.

 • 3

  Los Angeles

  +

  Los Angeles je sinonim za kič, glamur i američki san. Ali tek koju milju istočno od znaka Hollwood živi najveća koncentracija imigranata iz Meksika.

 • 4

  Arizona

  +

  Chef križar stiže na svoju zadnju postaju, rezervat Navaja u Arizoni. Tu još žive najstarije kulinarske tradicije u zemlji i duhovnost plemena. Razočarava ovisnost djece Navaja o nezdravoj hrani. Koji je pandan brzoj hrani u američkih starosjedilaca?

 • 5

  Georgia

  +

  Dok globalna recesija dobiva na zamahu, Jamie kreće u potragu za najboljom jeftinom hranom u Americi. Put počinje u Georgiji, jednoj od najsiromašnijih država i domovini pokreta za ljudska prava.

 • 6

  Wyoming

  +

  Jamie iskušava rodeo, kuhanje na logorskoj vatri, oštrige na Stjenjaku, i noć pod zvijezdama u Wyomingu. Postoje li još kauboji koje je obožavao kao dijete?