Sažetak
Jamie zna da u Americi postoji bolja hrana od one o kojoj stalno slušamo. On kreće u potragu za takvim jelima kod kuhara "s ceste" i lokalnih restorana. Spremite se na neko novo lice Amerike!
Jamie zna da u Americi postoji bolja hrana od one o kojoj stalno slušamo. On kreće u potragu za takvim jelima kod kuhara "s ceste" i lokalnih restorana. Spremite se na neko novo lice Amerike!
Premda Jamie posjećuje New York već deset godina, nikad se nije odvažio otići izvan Manhattana. Sada se udaljuje od vrhunskih restorana i hotela s 5 zvjezdica i zatiče se usred etnički najraznolikijeg područja na svijetu – Queensu.
Tek koji tjedan nakon što je hurikan Gustav opustošio Louisianu, Jamie se nada shvatiti kako hrana pomaže ljudima održati duh u nevolji.
Los Angeles je sinonim za kič, glamur i američki san. Ali tek koju milju istočno od znaka Hollwood živi najveća koncentracija imigranata iz Meksika.
Chef križar stiže na svoju zadnju postaju, rezervat Navaja u Arizoni. Tu još žive najstarije kulinarske tradicije u zemlji i duhovnost plemena. Razočarava ovisnost djece Navaja o nezdravoj hrani. Koji je pandan brzoj hrani u američkih starosjedilaca?
Dok globalna recesija dobiva na zamahu, Jamie kreće u potragu za najboljom jeftinom hranom u Americi. Put počinje u Georgiji, jednoj od najsiromašnijih država i domovini pokreta za ljudska prava.
Jamie iskušava rodeo, kuhanje na logorskoj vatri, oštrige na Stjenjaku, i noć pod zvijezdama u Wyomingu. Postoje li još kauboji koje je obožavao kao dijete?