KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Ok
advertisement
Napredno pretraživanje emisijaPretraži

Kolač s pastom od badema, pudingom i marelicama

Ocjena 0/5

Priprema

Pasta od badema

Sameljite bademe tako da budu sitni, postupno dodajte šećer, dodajte jaje i miksajte dok ne dobijete lijepu pastu od badema.

 

Tijesto s pastom od badema

Miksajte maslac te postupno dodajte pastu od badema. Dodajte šećer, jaje, sol i potom brašno te mijesite dok ne dobijete tijesto.

Namastite kalup za pečenje. Tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom. Stavite tijesto u kalup.

 

Frangipane

Zagrijte pećnicu na 170 °C. Dobro sameljite bademe i šećer, dodajte maslac, jaja i brašno.

Frangipane stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite ga u kalup. Pecite oko 30 minuta tako da bude zlatno-smeđe boje i hrskav.

 

Puding

Zagrijte mlijeko s pastom od badema i ostavite da se sastojci prožmu. Umiješajte šećer i žumanjak. Dobro promiješajte, izlijte u zdjelu i ostavite da se ohladi. Želatinu namočite u hladnoj vodi. Tucite vrhnje za šlag tako da bude kremasto poput jogurta. Otopite želatinu u nešto vode i izlijte u temelj za puding. Dobro promiješajte, malo umiješajte u tučeno vrhnje i izlijte u kalup. Prvo u kalupu samo prekrijte dno, pustite da se zgusne i onda ulijte ostatak.

 

Poširane marelice

Marelice prepolovite i odstranite koštice. Vodu ugrijte zajedno s bijelim vinom i medom. Listove ružmarina otrgnite i dodajte u vodu. Neka se natapaju oko 15 minuta. Dodajte polovice marelica, pokrijte plastičnom folijom i poširajte na laganoj vatri oko 30 minuta.

 

Ušećereni ružmarin

Zagrijte pećnicu na 75 °C. Uberite grančice duljine oko 3 cm, uvaljajte u bjelanjak i potom u šećer u prahu. Grančice stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta.

 

Posluživanje

Zgusnuti puding u kalupu pospite šećerom od šećerne trske i plinskim plamenikom obojite u zlatno-smeđu boju. Maknite kalup i stavite puding nasred kolača.



Za djecu: da
Za vegetarijance: da
Recept od: Hidde de Brabander