KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Ok
advertisement
Napredno pretraživanje emisijaPretraži

Amaretti

Ocjena 0/5

Priprema 

Sameljemo bademe u fino brašno.

Bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg dodavajući polako šećer u prahu.

Nježnim pokretima silikonskom špatulom postepeno umiješamo liker i brašno od badema.

Smjesu stavimo u dresir vrećicu i radimo male hrpice na limu za pečenje kojeg smo pokrili papirom za pečenje. Razmak između hrpica nek bude otprilike 5 centimetara. Pospemo ih pinjolima i stavimo peći 12 do 15 minuta na 140 stupnja.

Kad se amaretti ispeku, pospemo ih šećerom u prahu i serviramo.

Serviramo ih uz čašu slatkog vina. *istarski je običaj supati (=močkati, močiti, umakati) keksiće u vino.



Za djecu: da
Za vegetarijance: da
Recept od: David Skoko