© 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited Photography
Jamiejevi obiteljski klasici superhrane

Sažetak

U ovoj će seriji Jamie posjetiti neka od najzdravijih mjesta na planetu kako bi otkrio što mještani jedu i kako žive da ostanu tako zdravi. Jamie posjećuje vukanski Jeju u Koreji, alpske ljepote Švicarske i Sardiniju.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Jamiejevi obiteljski klasici superhrane 1, 1

    +

    Jamie nastavlja svoje putovanje oko svijeta u potrazi za super hranom. Na Sardiniji je zadivljen rijetkom, lokalnom tjesteninom. U Švicarskoj je doživio tipični ručak s blitvom, a u Južnoj Koreji kušao je jednu od 167 vrsta fermentiranog kimchija.

  • 2

    Jamiejevi obiteljski klasici superhrane 1, 2

    +

    Jamie traži najsvježije plodove mora s južnokorejskim morskim sirenama, a u voćnjacima kod švicarske obitelji zašto je pojesti jednu jabuku dnevno tako zdravo.

  • 3

    Jamiejevi obiteljski klasici superhrane 1, 3

    +

    Jamie se divi Švicarcima što su spremni plivati u ledenim alpskim jezerima, pridružuje se obitelji ribara na Sardiniji kako bi uhvatili svježi ručak u moru i potpuno je zapanjen kad upozna najstariju ženu u Koreji.

  • 4

    Jamiejevi obiteljski klasici superhrane 1, 4

    +

    Jamie se zbližava s kravama u planinama Švicarske i saznaje kako alpska trava doprinosi njihovom cijenjenom mlijeku. Također posjećuje vinograde na Sardiniji i farmu gljiva visoko u korejskim brdima.

  • 5

    Jamiejevi obiteljski klasici superhrane 1, 5

    +

    Na Sardiniji Jamie upoznaje obitelj koja uzgaja rajčice, a ponos im je posebna vrsta, koja je tako ukusna da je ne treba soliti. U Južnoj Koreji upoznaje matrijarhe obiteljske pekarnice, koja peče popularni kolač od crvenog graha.

  • 6

    Jamiejevi obiteljski klasici superhrane 1, 6

    +

    Jamie uviđa koliko su sjemenke sezama sveprisutne u južnokorejskoj kuhinji kad navali na njihovu na roštilju pečenu delikatesu od svinjetine. U Švicarskoj istražuje prvu tvornicu čokolade u toj zemlji.