Izlet s Curtisom Stoneom
Epizode
1
JUŽNA AUSTRALIJA
+Curtis i ekipa iz Maudea kušaju vino Chestera Osborna na krovu vinarije D'arenberg, građevine koja kao da je sišla s platna Salvadora Dalija. Potom idu na iscrpljujuću pouku o striži i uzgajanju ovaca. Jacque kombinira domorodačke sastojke.
2
RIM
+Curtis u srcu Rima istražuje kuhinju rođenih Rimljana. Put počinje posjetom lokalnom mesaru i susretom s bivšim chefom koji sada radi pizze. Kuša i starodrevni židovski kolač od paljenog povrća te coratellu, tradicionalno jelo od ribljih ostataka.
3
NOVI JUŽNI WALES
+U sumrak Curtis i Mark, chef iz restorana 'Three Blue Ducks', rone za jastozima i uživaju u večeri uz more. Curtis na drveću kuša nikad prije doživljene okuse: voće od čokoladnog i limunovog pudinga.
4
SONOMA
+Kalifornija, u balonu, visoko nad vinogradima Sonome, kuša se vino. Na zemlji, Curtis posjećuje vinariju Littorai sa svojim sommelierom. Na moru, isplovljava sa ženskom posadom pecati losose. I kušati svježe filete.
5
VIKTORIJA
+Curtis i brat mu, Luke, idu u Melbourne, njihov rodni grad, kušati nove kulinarske kreacije. Prvo kod Kati Reid koja je kroasane podigla na novu razinu. Pa k chefu Shewryju koji kuha s autohtonim sastojcima, npr. klokanima.
6
MAUI
+Curtis odlazi na Maui istražiti lokalnu kuhinju. Uranjajući u kulturu, odlazi u šume s domaćim lovcima loviti divlje svinje, invazivnu vrstu na Havajima. Chef Isaac Bancanco pokazuje mu kako pripremiti laulau, svinjetinu u lišću.
7
Nestali prizori
+Opet smo u zemljama gdje je Curtis otkrivao hranu i avanture. U Novom Južnom Walesu otkrio je rum od australske trske, a u Viktoriji razgledao vrt skulptura. Kasnije uzima izrađivati noževe, a kraj je avanture na Maggienoj farmi gdje lovi fazane.
8
Veliki otok - Havaji
+Curtis ide s lokalnim ribarom u podvodni ribolov uz obalu. Pomaže roštiljati havajski, a umijeće uči s pravim majstorom. Kasnije otkriva da otoci imaju posebne kauboje, Paniolose. Uči bacati laso, loviti i roštiljati s kuharom Mattom.