Denham Productions
Dugi vikendi Ricka Steina

Sažetak

Popularni chef Rick Stein daje insajderske informacije o našim omiljenim vikendaškim odredištima. Njegovi dugi vikendi potaknut će gledatelje da iskušaju nova mjesta, a da ne upadnu u turističke zamke. Posjetit će Bordeaux, Berlin, Reykjavik, Bolognu i Beč i biti nam idealni vodič.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Buerdos

    +

    Rick Stein kreće na niz kulinarskih dugih vikenda u potrazi za prehrambenom izvrsnošću i genijalnim receptima pa će obići tržnice, restorane, vinarije, kavane i barove. Prva mu je pustolovina Bordeaux ujesen.

  • 2

    Reykjavik

    +

    Rick Stein kreće u arktički krug kako bi istražio kulinarske divote Reykjavika. Savršena zimska destinacija obogaćena najboljim sendvičima koje Island može ponuditi - sa sočnom janjetinom, raženim kruhom pečenim na vulkanskom pijesku, juhom od jastoga…

  • 3

    Berlin

    +

    Rick uživa u dugom vikendu u Berlinu, gdje jedna uz drugu prebivaju povijest i avangarda. Grad koji je ušao u povijest svojim zidom danas vrvi energijom inovativnih kuhara, koji nude delicije poput pirea od bučinih sjemenki i jeruzalemskih artičoka.

  • 4

    Beč

    +

    Ovaj tjedan Rick Stein posjećuje Beč, grad koji je nekoć vodio Austro-ugarsko carstvo te i dalje nastavlja biti dom raskošnim jelima poput tafelspitza i gulaša, a dao je i ime jednom od najpopularnijih europskih jela - bečkom odresku.

  • 5

    Bologna

    +

    Ovaj tjedan Rick Stein posjećuje Bolognu na sjeveru Italije. Taj je grad toliko pozat po hrani da ga zovu i trbuhom Italije. Naučili smo kako napraviti lokalnu, svježu tjesteninu s jajima za tortelline, tagliatelle, raviole i lasagne.

  • 6

    Lisabon

    +

    Rick Stein posjećuje Lisabon na obalama rijeke Tagus, a to je grad koji je zaljubljen u morske plodove, a moguće je da ima najbolje tortice s kremom od jaja na svijetu.

  • 7

    Kopenhagen

    +

    Rick Stein posjećuje dom nove nordijske kuhinje, Copenhagen, gdje revolucionarni chefovi stvaraju umjetnička jela te se pobožno drže danskih, sezonskih sastojaka. Rick odlazi pronaći šipak, saznaje kako se beru pupoljci, kora i cvijeće te kako od tijesta napraviti štre kamenice.

  • 8

    Cadiz

    +

    Rickova serija o kulinarskim posjetima raznim gradovima nastavlja se s putovanjem u povijesni Cadiz na jugu Španjolske.

  • 9

    Solun

    +

    Rickova serija o kulinarskom putovanju nastavlja se putovanjem u Solun, grad na sjeveru Grčke uz obale Egejskog mora. Grad je cijenjen kao gurmanski glavni grad Grčke te rodno mjesto najvećeg ratnika svih vremena, Aleksandra Makedonskog.

  • 10

    Palermo

    +

    Kako bi zaokružio ovu 10-djelnu seriju, Rick Stein posjećuje grad Palermo na sjeveru Sicilije. Grad je popločen odjecima arapskih, sjevernoafričkih, francuskih, španjolskih i talijanskih utjecaja pa joj je kuhinja zato jedinstvena i neodoljiva.